Maarten van Rossumpad etappe 8: Wageningen naar Heelsum. Een route van 17 km over de Zuid-Veluwe. Het is lente en dat is overal voelbaar. Vogeltjes fluiten er flink op los, bomen transformeren van knop naar bloem en na weken regen, breekt het voorjaarszonnetje eindelijk door. We hebben er zin in! Tijdens etappe 8 loop je door de uiterwaarden van de Rijn, over de Wageningse berg en door bossen naar Heelsum waar Maarten van Rossumpad etappe 8 eindigt. 

Maarten van Rossumpad etappe 8

Wageningen naar Heelsum

  • Start: busstation Wageningen
  • Stop: bushalte Beekdal
  • Afstand: 17 km 
  • Route: ****
  • Leuk: lentebloesem, uiterwaarden Rijn, botanische tuin Belmonte, Wageningse berg, mooie bossen, veel onverharde paadjes
  • Minder leuk: eigenlijk niets 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Wandelen in Nederland met Thule kar
Paarden uiterwaarden Rijn

Maarten van Rossumpad etappe 8: Wageningen naar Heelsum

Het is 8 maanden geleden dat we de laatste etappe liepen. Daarna begeleidde ik een aantal trektochten in Nepal en nu is het weer tijd voor ons mooie Nederland. We starten op de Zuid-Veluwe, in Wageningen om precies te zijn. Het is hier prachtig. Het voorjaar is officeel begonnen en dat is voelbaar. Het zachte voorjaarszonnetje prikt voorzichtig door de wolken, vogels tjilpen er stevig op los en aan de bomen is hier en daar al wat bloesem te vinden. Perfect timing! Dit wordt een mooi wandelweekend. We parkeren de bus langs de route en reizen vanmiddag met het ov terug naar de bus. 

Maarten van Rossumpad: Zuid-Veluwe

Het is eind maart. De route start bij de uiterwaarden en landgoed Belmonte. In 1951 kocht Universiteit Wagingen het landgoed en richtte het in als wetenschappelijke bomentuin (arboretum). Een kudde paarden rent voorbij, in de verte zien we een grote steenfabriek en even later staan we al op de Wageningse berg. Net begonnen en nu al enthousiast! Leuke afwisselende paadjes met telkens een eigen en uniek uitzicht. Op de Wageningse berg hebben we geluk. Het is begin voorjaar en de bomen zijn nog vrij kaal waardoor we extra ver kunnen kijken over de Rijn en omgeving.

Ben je benieuwd welke LAW’s er nog meer zijn in Nederland? In het blog Lange Afstand Wandelpaden + routeboekjes vind je alle langeafstandpaden op een rijtje inclusief bijbehorende wandelgids.

Maarten van Rossumpad etappe 8, Wageningen naar Heelsum, Wageningen steenfabriek
Maarten van Rossumpad etappe 8, Wageningen naar Heelsum, uitzicht Wageningse Berg
Wandelen in Nederland met kinderen, bos

Wageningen naar Heelsum

Na de Wageningse berg lopen we een tijdje op en neer door de bossen. Genieten! Fantastische onverharde paadjes, erg rustig op de route, gezellig plekjes, leuke doorkijkjes en veel bankjes (vindt Lotje leuk, want dan kan ze ‘uitrusten’ ;)) Ja, het is fijn om weer in beweging te zijn. Na zo’n 17 km wandelen we Heelsum binnen. Daar nemen we de bus terug naar Wageningen busstation. Boodschapjes doen, koken en slapen. Een mooie eerste dagje met een hoog lentegehalte… en wonderbaarlijk genoeg, geen spat regen. 🙂

Maarten van Rossumpad etappe 8, Wageningen naar Heelsum, routebordje
Maarten van Rossumpad etappe 8 met kind, Wageningen naar Heelsum
Kind rennen in het bos

Meer lezen over het Maarten van Rossumpad (LAW 4)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.