Maarten van Rossumpad etappe 14: Apeldoorn naar Vaassen. Een route van 15 km waar je van Veluwezoom overgaat op de Oost-Veluwe. Je loopt van Paleis ‘t Loo en de Apenheul (ook in de buurt) naar Vaassen. Onderweg wandel je veel langs wegen en bebouwing, maar ook over fijne paadjes langs bossen, akkers en weiden. Via Wenum Wiesel en Landgoed de Kopermolen wandel je naar Kasteel Cannenburch, eindpunt van Maarten van Rossumpad etappe 14.

Maarten van Rossumpad etappe 14

Beekbergen naar Apeldoorn

  • Start: bushalte Paleis ‘t Loo
  • Stop: bushalte Vaassen Centrum
  • Afstand: 15 km 
  • Route: ***
  • Leuk: Paleis ‘t Loo, leuke kleine paadjes langs akkers, weiden en watertjes
  • Minder leuk: minder aantrekkelijke verbindingsstukjes, paden langs bebouwing en wegen

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Paleis Het Loo
Maarten van Rossumpad etappe 14, Apeldoorn naar Vaassen, Paleis het Loo
Pootje baden Paleis Het Loo

Maarten van Rossumpad etappe 14: Apeldoorn naar Vaassen

Vanaf De Naald in Apeldoorn lopen we richting Paleis het Loo, het hoogtepunt van deze etappe! (Maak je er een weekend je weg van, ook Apenheul ligt in de buurt). Er zijn behoorlijk veel mensen op de been, maar toch voelt het verrassend rustig. Zo rustig dat ik het zonder moeite presteer alleen Lotje en JP op de foto te krijgen. 😉 Na ‘t Loo wisselen we Veluwezoom in voor de Oost-Veluwe. Wat volgt is een saai stuk langs een autoweg. Net als je denkt, dit wordt helemaal niks, verrast de etappe ons met een aantal superleuke paadjes in ‘t groen. Helemaal niet zo gek, Maarten van Rossumpad etappe 14. 🙂

Ben je benieuwd welke LAW’s er nog meer zijn in Nederland? In het blog Lange Afstand Wandelpaden + routeboekjes vind je alle langeafstandpaden op een rijtje inclusief bijbehorende wandelgids.

Wenum Wiesel bospad
Boshycint
Maarten van Rossumpad etappe 14, Apeldoorn naar Vaassen, Wenum Wiesems beekdal
Maarten van Rossumpad etappe 14, Apeldoorn naar Vaassen, paden langs de wei

Apeldoorn naar Vaassen: Wenum Wiesel

Op de kaart leek deze etappe niet zo bijzonder, maar éénmaal aan de wandel, brengt de route ons op een aantal leuke paden. Leuke zand- en graspaadjes langs weides en akkers maken ons aangenaam verrast. Ik ben er nog niet helemaal uit of het écht te gek is of dat alles staat of valt met verwachtingen, maar de etappe maakt me blij. Het mooiste stuk bracht ons langs leuke watertjes en bospaadjes rond Wenum Wiesel en Landgoed Kopermolen. Het prille voorjaar zorgt ervoor dat we helemaal los kunnen op Obsidentify. 😉

Maarten van Rossumpad etappe 14: wegen en bebouwing

Tot slot rest ons een deel over landweggetjes met hier en daar een bospaadje en wat bebouwing richting Vaassen. Vlak voor de finish worden we getrakteerd op Kasteel Cannenburch, Dit kasteel, dat open is voor publiek, werd voor het eerst genoemd in 1365. Het was eigendom van de hertogen van Gelre en zo’n 150 jaar later woonde hertog Karel van Gelre er, de broodheer van Maarten van Rossum. Na 30 km nemen we in Vaassen het ov terug naar de auto, want morgen gaan we weer op (Maarten van Rossum)pad. We zoeken een mooi slaapplekje voor de nacht (…en dat is meer dan gelukt!) Midden in de bossen nabij Emst koken we een eenvoudig campermaaltje. Er schijnt een dassenburcht in de buurt te zitten, dus vlak voor het donker, gaan we nog even op avontuur. Zonder succes. 😉 Niet lang daarna zakken de luikjes vanzelf dicht. <3 

Kasteel Cannenburch
Eten koken camper
Maarten van Rossumpad etappe 14, Apeldoorn naar Vaassen, koken camper

Meer lezen over het Maarten van Rossumpad (LAW 4)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je Maarten van Rossumpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.