In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 2: Pokhara naar Tolka.

Dag 2: Pokhara naar Tolka

  • Van: Pokhara naar Tolka
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 09.30 tot 15.00 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 820m/1.879m
  • Afstand: 11 km
  • Ascent: 590m
  • Descent: 566m
  • Overnachten: Namaste Lodge ****
Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, (8)
Annapurna Base Camp trekking dag 2, tassen
Annapurna Base Camp trekking dag 2, Pokhara naar Tolka, lunch Pothana
Annapurna Base Camp trekking, noodle soup trekking

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 2: Pokhara naar Kande

Rustig opstarten

Vanuit Hotel Middle Path & Spa vertrekken we rond 08.uur met een jeep naar Kande. Na ongeveer 1.5 uur rijden zijn we er. In Kande drinken we nog een theetje en dan kan het avontuur beginnen. De stemming zit er goed in. Heerlijk om met zo’n clubje positievelingen op pad te zijn. Aan het begin heeft iedereen een beetje moeite met de eerste klim. Heel logisch want je lichaam is dit niet gewend en moet eerst even opstarten. Na 2.5 uur bereiken we Pothana, waar we ons eerste noodle soupje nuttigen. Altijd welkom zo’n bordje zout na het zweten.

Mooie uitzichten

We treffen het ontzettend met het weer. Het is heel helder en zonnig. Op prijkt Machhapuchhre dan ook in z’n volle ornaat. Deze heilige berg is ook bekend onder de naam Fish Tail, die hij dankt aan zijn vorm en mag niet die beklommen worden. Als het goed is, staan we over een aantal dagen ook op Machhapuchhre Base Camp. Het lijkt nu nog ver weg. Na veel stijgen en dalen door prachtig groene bossen lopen we uiteindelijk weer over een doorgaande weg, maar voor je het weet, is het zover.😉 Rond 15.00 uur lopen we Tolka binnen. Wohoo! Omdat we vroeg zijn, kunnen we nog een yogalesje in de zon doen. Genieten!

Annapurna Base Camp trekking dag 2, Pokhara naar Tolka, happy hikers
Annapurna Base Camp trekking dag 2, Pokhara naar Tolka, pauze
Annapurna Base Camp trekking, yoga in Tolka

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp/Annapurna Sanctuary trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.