In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 4: Chhomrong naar Himalaya.

Annapurna Base Camp trekking dag 4: Chhomrong naar Himalaya

  • Van: Chhomrong (2.150m) naar Himalaya (2.920m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08.15 tot 17.00 uur
  • Afstand: 20 km
  • Stijgen: 1241m
  • Dalen: 605m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, schilderen stupa
Annapurna Base Camp trekking Happy Hikers
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, routebordje
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, kusje in de bergen
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, mooi weer

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 4: Chhomrong naar Himalaya 

Chhromrong naar Himalaya: prachtige dag

Vandaag voor het eerst geslapen met outfit én wintermuts. Heerlijk! Om iets voor 06.30 uur rol ik m’n bed uit voor de ochtendyoga op het balkon. Het is koud en tegelijkertijd zo fijn om de dag op deze manier te starten. Als je jezelf maar goed inpakt. Daarna tas inpakken, het stevige havermoutpapje met granola en noten, een laatste kop warme thee om het af te toppen en dan gaan we weer van start.

Stupa schilderen

Dag dag begint met een grote afdaling via een trappenstelsel. Easy peasy. Onderaan de trap zien we een aantal mensen een stupa schilderen. Na de lange afdaling door dorpjes, langs akkertjes en rijstvelden, gaan de trappen ook weer omhoog. Wat volgt is een prachtige pad door de sprookjesachtige bossen. Varens, planten in alle tinten groen, met mos begroeide bomen, de route is ontzettend mooi. Ergens tussen de bomen door verschijnt ineens de heilige Machhapuchhre, met de bekende gespleten top die daarom ook wel Fish tail wordt genoemd.

Breekmomentje Chhomrong naar Himalaya

Van Chhomrong naar Himalaya is weer een lange wandeldag. Aan het einde van de middag uit zich dit bij sommige mensen in een breekmomentje. Je bent moe, het is pittig, het is laat, het wordt donker én je begint de hoogte te voelen… Waarom vond ik dit ook alweer leuk? Wanneer we Himalaya bereiken is alles snel weer goed. Met een goede maaltijd achter de kiezen, een plek om binnen te zitten en een lekker kopje warme thee, zijn alle accu’s weer opgeladen. 

Annapurna Base Camp trekking, wandelen door mooie bossen
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, kindje
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, waterval
Annapurna Base Camp trekking dag 4, Chhomrung naar Himalaya, stupa en waterval

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.