Hiking Annapurna Base Camp. In december trokken we door het Annapurnagebergte in Nepal naar het basiskamp van Annapurna I op 4.130m. Een fantastische bergwandeling die ons van dorp naar dorp bracht onder het genot van wisselende landschappen. Groene rijstterrassen, sprookjesachtige rodondendronbossen, uitgestrekte hooggebergtelandschappen, we kwamen het allemaal tegen. In dit blog de reisfilm van deze prachtige bergtocht, 10 dagen in 4 minuten. Kijk je mee?

Wandelreis naar Annapurna Base Camp Nepal

Annapurna Base Camp trekking: reisroute

Een legendarische wandeling

Hiking Annapurna Base Camp betekent een ontmoeting met het mooiste dat Nepal te bieden heeft. Je wandelt van een groene sprookjesachtige vallei naar het rauwe rotsachtige hooggebergte rond het basiskamp van Annapurna I. Onderweg vloeien de verschillende landschappen langzaam in elkaar over en sta je iedere keer versteld van de prachtige natuur. Hiking Annpurna Base Camp is een onvergetelijke ervaring. Onze route was als volgt:

  • Dag 01: Kathmandu naar Pokhara (822m)
  • Dag 02: Pokhara naar Tolka (1.700m)
  • Dag 03: Tolka naar Chhomrong (2.170m)
  • Dag 04: Chhomrong naar Himalaya (2.920m)
  • Dag 05: Himalaya naar Machhapuchhre Base Camp (3.700m)
  • Dag 06: Maccapuchhre Base Camp naar Annapurna Base Camp (4.130m)
  • Dag 07: Annapurna Base Camp naar Bamboo (2.310m)
  • Dag 08: Bamboo naar Jhinu Danda (1.780m)
  • Dag 09: Jhinu Danda naar Pokhara (822m)
  • Dag 10: Pokhara naar Kathmandu (1.400m)

Hiking Annapurna Base Camp: reisfilm

Hiking Annapurna Base Camp in Nepal. Een route die voor ons 90km telde met zo’n 4.500 hoogtemeters. We liepen over de mooiste paadjes in het Annpurnagebergte met de zon op onze snoet. Beter weer hadden we niet kunnen dromen. Mijn hoogtepunten: de lieve mensen met hun fijne energie, sprookjesachtige bossen, gezellige dorpjes met kleurrijke bloemetjes en het hooggebergtelandschap bij MBC en ABC. De spreuk ‘best things in life are free’ ging duidelijk op tijdens deze bergtocht. Ben je benieuwd hoe het is om de Annapurna Base Camp te lopen? Bekijk hier de reisvideo: 10 dagen in 4 minuten. Enjoy!

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp/Annapurna Sanctuary trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik bergtrekkingen in Nepal (BeginnerAdvanced en Pro) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.