In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 8: Bamboo naar Jhinu Danda.

Dag 8: Bamboo naar Jhinu Danda

Annapurna Base Camp trekking

  • Van: Bamboo (2.310m) naar Jhinu Danda (1.780m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 07:30 tot 15:30 uur
  • Afstand: 14 km
  • Stijgen: 658m
  • Dalen: 1.135m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 8, Bamboo naar Jhinu Danda, Prem
Annapurna Base Camp trekking dag 8, Bamboo naar Jhinu Danda, ticket office hot springs
Annapurna Base Camp trekking dag 8, Bamboo naar Jhinu Danda, koe

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 8: Bamboo naar Jhinu Danda 

Terug naar start

Het idee is om 07.00 uur te gaan. Zo hebben we vanmiddag wat meer tijd in de hot springs. Nadat we de rekening betaald hebben, moeten we eerst wat trappen op en neer.  Vaarwel Machhapuchhre! We kijken nog één keer achterom naar de mooie top die tijdens de gehele trip ons herkenningspunt was. Langzaam wandelen we verder. In Sinuwa stoppen we voor thee en wachten tot iedereen weer is aangesloten. De één loopt sneller dan de ander en het is goed om je eigen tempo aan te houden, maar natuurlijk ook om op elkaar te wachten.

Inspiratiebron

Vlak voor Chhomrong, waar we lunchen, heb ik een ontzettend goed gesprek met een van de gidsen. Over de liefde, het leven en hoe hij is opgegroeid. Het raakt me. Ineens voel ik me zo’n verwend nest, bevoorrecht is misschien een positiever woord, maar zo voelt dat op dit moment niet. Opgroeien in Nepal is gewoon zo anders dan opgroeien in Nederland. Je kansen, je mentaliteit… ik kan niets anders dan respect hebben voor deze mooie jongen en de manier waarop hij in het leven staat. Een grote inspiratiebron.

Hot springs Jhinu Danda

Wanneer we Jhinu Danda bereiken, zijn we nog op tijd voor de hot springs. Niet iedereen gaat mee, en dat is prima. Het is nog bijna 3km lopen en daar heeft logischerwijs niet iedereen zin.😉 Wij lopen met de drie dragers naar de rivier. Daar gaan we languit in de badjes. Oh oh oh wat is dit lekker. Precies wat je nodig hebt na een week lopen, zweten, moe zijn en afzien (is een bergtrekking leuk?) We blijven zitten totdat het donker word. Daarna lopen we terug naar het tea house waar een lekker bord warm eten op ons wacht. Dan vroeg onder de wol. 

Hot springs Jhinu Danda, Annapurna Base Camp trekking
Annapurna Base Camp trekking dag 8, Bamboo naar Jhinu Danda, bergdieet

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.