In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 1: Kathmandu naar Pokhara.

Dag 1: Kathmandu naar Pokhara

Annapurna Base Camp trekking

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, (8)
Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, crematies Pashupatinath Temple

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 1: Kathmandu naar Pokhara

Kathmandu ontdekken

Voordat we van Kathmandu naar Pokhara rijden, bezoeken we de mooiste plekjes in Kathmandu. Zo leren we elkaar alvast kennen, komen we langzaam in het reisritme en maken we kennis met het prachtige Nepal. We bezoeken onder andere Pashupathiath, een hindoe tempel aan de Bagmati rivier waar dagelijks openluchtcrematies plaatsvinden. Boudhanath, de grootste stupa van Nepal en Swayambunath, een mooie boeddhistische tempel boven op een heuvel met een geweldig uitzicht over Kathmandu. Stuk voor stuk, indrukwekkende plekken. 

Een lange zit: Kathmandu naar Pokhara

Omstreeks 06.30 uur rijden we met de bus van Kathmandu naar Pokhara. Een tocht van zo’n 200km die toch altijd weer veel langer duurt dan je van tevoren inschat… en hoopt.😉 Er is maar één weg tussen Kathmandu en Pokhara en dat is de Prithvi Highway. Nu denk je bij het woord snelweg al snel aan gladde geasfalteerde weg, maar niets is minder waar. De weg tussen Kathmandu en Pokhara zit vol hobbels en gaten en lag er in 2009, toen ik voor het eerst in Nepal kwam, precies zo bij als nu. Het grote verschil is alleen dat ze nu continu bezig met de weg bezig zijn (lees: wegwerkzaamheden), waardoor de rit een paar uur langer duurt dan vroeger.🙈

Je trektocht begint en eindigt in Kathmandu en Pokhara. Dit zijn ontzettend leuke steden waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Pokhara en Kathmandu.

Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, Swayambunath, Monkey Temple
Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, butter lamps

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.