In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 5: Himalaya naar MBC, Machhapuchhre Base Camp.

Dag 5: Himalaya naar Machhapuchhre Base Camp

Annapurna Base Camp trekking

  • Van: Himalaya (2.920m) naar MBC (Machhapuchhre Base Camp) (3.700m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:30 tot 15:00 uur
  • Afstand: 13 km
  • Stijgen: 910m
  • Dalen: 84m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 5, Himalaya naar MBC, selfie
Annapurna Base Camp trekking dag 5, Himalaya naar MBC, Happy Hikers
Annapurna Base Camp trekking dag 5, Himalaya naar MBC, wandelpaden

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 5: Himalaya naar MBC 

Verder de vallei in

Wanneer we verder omhoog lopen, verandert het landschap behoorlijk. We bevinden ons inmiddels boven de boomgrens en dat merk je. Waar we gister nog veelal door bossen liepen en overal begroeiing tegenkwamen, is het vandaag vooral rotsachtig en kaal. Iedereen vindt het prachtig en geniet met volle teugen. Kleine rotsachtige paadjes leiden ons omhoog, maar de rivier wijkt niet van onze zijde. Na een paar uur bereiken we Deurali. Even stoppen voor een lekkere lemon ginger honey tea. Goed voor de schrale keeltjes.

Machhapuchhre Base Camp: hoogte voelbaar

Na Deurali trekken we echt het hooggebergte in en dat voel je. We gaan allemaal niet meer zo snel en moeten af en toe even stoppen om even op adem te komen. Helemaal niet erg, want dit geeft je meteen tijd en ruimte om bewust stil te staan, even bij jezelf in te checken en te genieten van de omgeving. Waar sta ik? Hoe is mijn adem? Hoe voel ik me? Omdat de slakken ons nog kunnen inhalen (lees: we kletsen veel en maken teveel foto’s) is het pas 15.30 uur voordat we MBC bereiken.😂 De zon is alweer verstopt achter de bergen, dus een yogales buiten niet ideaal. Uiteindelijk kiezen we ervoor de dekbedden van onze kamer te halen en een fijne warme yoga nidra sessie te organiseren.

Annapurna Base Camp trekking Tree Pose Yoga
Annapurna Base Camp trekking dag 5, Himalaya naar MBC, MBC

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.