In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 6: (Machhapuchhre Base Camp) MBC naar Annapurna Base Camp.

Annapurna Base Camp trekking dag 6: MBC naar Annapurna Base Camp

  • Van: (Machhapuchhre Base Camp) MBC (3.700m) naar Annapurna Base Camp (4.130m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 10.00 tot 12.30 uur
  • Afstand: 3,5 km
  • Stijgen: 420m
  • Dalen: 9m
Annapurna Base Camp trekking dag 5, Himalaya naar MBC, selfie
Annapurna Base Camp trekking dag 6, MBC naar Annapurna Base Camp, Prem
Annapurna Base Camp trekking dag 6, MBC naar Annapurna Base Camp, bevroren rivier
Annapurna Base Camp trekking dag 6, MBC naar Annapurna Base Camp, groepsfoto

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 6: Machhapuchhre Base Camp naar ABC 

Kort dagje MBC naar Annapurna Base Camp

Vandaag is een easy peasy dag. Het is maar een paar uur lopen van (Machhapuchhre Base Camp) MBC naar Annapurna Base Camp (ABC). Omdat dit een Bergtrekking Beginner is, hebben we ervoor gekozen om de dagen op hoogte korter te maken. Zo is er iets meer ruimte om te relaxen en genieten onderweg. En dat doen we! Pas rond 10.00, als de zon flink schijnt, lopen we de laatste kilometers omhoog. De route is ongelofelijk mooi. We worden omringd door een landschap gevuld met witte bergtoppen. Ik hoef dan ook geen moeite te doen om te zien dat iedereen geniet. Dit is wat je noemt ‘je gelukkig voelen’.

Tranen op Annapurna Base Camp

De route gaat over een klein rotsachtig paadje omhoog. Elke stap die we zetten is de moeite waard. De meeste mensen lopen lekker alleen, want praten kost energie en alleen heb je alle tijd en ruimte om te genieten van de omgeving. Ergens halverwege stoppen we voor een fotosessie met Annapurna South op de achtergrond. Ofcourse!😉 We zijn zo klein vergeleken bij deze machtige bergtoppen. Ik voel sterk en kwetsbaar tegelijk. Maar bovenal ben ik superdankbaar dat ik hier mag staan met deze club fantastisch sterke en positieve vrouwen. Stuk voor stuk toppers! Wanneer we ABC bereiken hangen we de gebedsvlaggen op. Tranen van geluk, ontroering, opluchting en allerlei andere redenen komen omhoog. Mooi moment.

Kaarten, kletsen en thee drinken

Eenmaal in het tea house bestellen we een flink bord eten. Zo, daar zijn we aan toe. Wanneer de buikjes goed gevuld zijn, komen de kaartspelletjes op tafel. Typisch Nepalees en altijd gezellig. Omdat we lekker vroeg zijn, hebben we de hele middag en avond om te genieten, kletsen én lachen. Tijdens zonsondergang gaan we nog even naar buiten om te genieten van Machhapuchhre, die in de verte in vuur lijkt te staan. 

Annapurna Base Camp trekking dag 6, MBC naar Annapurna Base Camp, ABC
Annapurna Base Camp trekking dag 6, MBC naar Annapurna Base Camp, vlaggetjes ophangen ABC
Annapurna Base Camp trekking, Machhapuchhre on fire

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp/Annapurna Sanctuary trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.