In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 7: Annapurna Base Camp naar Bamboo.

Dag 7: Annapurna Base Camp naar Bamboo

Annapurna Base Camp trekking

  • Van: Annapurna Base Camp (4.130m) naar Bamboo (2.310m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 16:30 uur
  • Afstand: 20 km
  • Stijgen: 175m
  • Dalen: 1.864m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking, goedemorgen
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, afdalen
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, wandelen langs de rivier
Annapurna Base Camp trekking, waterval

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 7: Annapurna Base Camp naar Bamboo 

Lange afdaling naar Bamboo

Onze wekker gaat om 06.00 uur. We zouden zonsopkomst kijken, maar het is stervenskoud en nog steeds pikkedonker. We besluiten ons dus nog even lekker om te draaien in de warme slaapzak. Na nog een half uurtje genieten van de warmte, durf ik eraan te geloven. Snel de tas in pakken en richting de gezamenlijke ruimte van het tea house. Grappig om te merken dat dit proces steeds sneller gaat naarmate de trip vordert. In vijf minuten ben je wel ready for take off. 

Terug naar MBC

Ingeloes voelde zich niet zo goed vannacht en had blijkbaar een beetje last van de hoogte. Samen met Lonneke is zij dus al teruggelopen naar MBC om daar te ontbijten. Wij ontbijten hier en pikken ze beneden weer op. Na ons gevulde havermoutpapje rennen ook wij van de berg af. Naar beneden gaat zoveel vlotter dan omhoog. En ondanks dat we dezelfde route lopen, is iedere aanblik op de bergen weer compleet anders. Nog steeds genieten. Met volle teugen.

Afval verzamelen

Omdat we onderweg zoveel afval tegenkomen, besluiten we het te verzamelen. Het is gewoon zonde dat er zoveel troep ligt en dat mensen dat, bewust of onbewust, achterlaten. We hebben maar één wereld, het is fijn dat we daar een beetje zuinig op zijn. Ons project loopt een beetje uit de hand en we verzamelen zo’n zes afvalzakken vol. Het voelt ontzettend goed om dit te doen. Zo hebben we ook nog het gevoel iets te kunnen bijdragen, aan de omgeving en de mensen die hier wonen. 

Tijd voor yoga en een voetenbadje

Het is nog licht wanneer we in Bamboo aankomen. Dat is fijn, dus we besluiten weer een spontaan yogalesje te plannen. Vandaag met het thema ‘hart’. Liefde voor jezelf en voor alles om je heen. Vandaag deden we dat door de wereld een stukje schoner (en mooier) te maken. Nu plannen we een moment van tijd en aandacht voor onszelf. Gids Prem doet ook mee. Het is zijn eerste yogalesje ooit, dus dat vinden we superleuk! Wat volgt is een gezellige avond. Lara komt iets later binnen. We verwelkomen haar met een heerlijk voetenbadje én een voetmassage.🧡

Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, rivier oversteken
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, voeten wassen
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, voetenbadje
Annapurna Base Camp trekking dag 7, Annapurna Base Camp naar Bamboo, dagboek schrijven

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.