In december trokken we naar Annapurna Base Camp in Nepal op 4.130m. Een fantastische tocht langs groene rijstterrassen, door sprookjesachtige rodondendronbossen en over uitgestrekte hooggebergtelandschappen, Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Base Camp trekking dag 9: Jhinu Danda naar Pokhara.

Dag 9: Jhinu Danda naar Pokhara

Annapurna Base Camp trekking

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 9, Jhinu Danda naar Pokhara, ontbijt
Annapurna Base Camp trekking dag 9, Jhinu Danda naar Pokhara, selfie
Annapurna Base Camp trekking dag 9, Jhinu Danda naar Pokhara, terrassen
Annapurna Base Camp trekking, hangbrug

Reisverslag Annapurna Base Camp trekking dag 9: Jhinu Danda naar Pokhara

Met de jeep naar Pokhara

De laatste dag van de trekking staat op het menu. Een superkort dagje. We stappen vrijwel meteen, na 2km lopen, in de auto zodat we nog een beetje vrije tijd in Pokhara hebben. Als we nog een halve dag zouden lopen, komen we pas ‘s avonds aan en dan hebben we minder tijd om het stadje te ontdekken. Zo gezegd, zo gedaan. Om 08.00 uur staan de taxi’s klaar om ons terug te brengen. Een laaste trekkersontbijt voordat we terugkeren naar de geciviliseerde wereld.

It’s a wrap

Vanuit Jhinu Danda lopen we richting de grote suspension bridge. De laatste grote Nepalese hangbrug die we oversteken. In minder dan een half uur zijn we er. Aan de overkant staan auto’s geparkeerd. Iedereen heeft de finish bereikt. Zo dankbaar dat we dit samen mochten doen. Wat hebben we het tof gehad, Wat hebben we gelachen en genoten, maar ook fantastisch weer gehad. Nu in zo’n 3 uur terug naar Pokhara. Eerst een enorm hobbelige en bobbelige rit, later iets dat meer op wegdek lijkt. In Pokhara geniet iedereen op z’n eigen manier: douchen, een wasje draaien, massage, lekker eten, shoppen, een biertje, sightseeing, relaxen… It’s a wrap!

Je trektocht begint en eindigt in Kathmandu en Pokhara. Dit zijn leuke steden waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Pokhara en Kathmandu.

Annapurna Base Camp trekking dag 9, Jhinu Danda naar Pokhara, porters, dragers
Annapurna Base Camp trekking dag 9, Jhinu Danda naar Pokhara, achterruit jeep

Wil je meer weten over de Annapurna Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Base Camp trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.