In april en mei liepen wij de Langtang Gosaikunda Helambu trekking in Nepal, ook bekend onder de naam Langtang Circuit. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe vergaat het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 11: Ghopte naar Melamchi Gaon

Langtang Circuit trekking dag 11: Ghopte naar Melamchi Gaon

  • Van: Ghopte (3.500m) naar Melamchi Gaon (2.590m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start-/stoptijd: 10.00 tot 15.30 uur
  • Netto loopuren: 3.18 uur
  • Afstand: 9 km
  • Stijgen: 453m
  • Dalen: 1.300m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, groepsfoto
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, noodle soup
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, bossen
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, pauze

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 11

Uitslapen

Uitslapen. Ook weleens fijn. Om 09.00 zouden Jos en Marieke weer in Ghopte zijn. We weten niet precies hoe laat, want we kunnen elkaar niet bellen. Het blijft dus een beetje spannend. Als we om 09.30 uur twee blije gezichten over de bergtop richting Ghopte zien lopen, is iedereen blij! Het allermooiste, Marieke voelt zich weer supergoed! Na een dikke knuffelsessie en een kop thee gaan we weer van start.

Dalen, dalen, dalen

De route gaat vandaag eerst omhoog richting de lunchplek in Thadepati. In ongeveer twee uur zijn we er. Goed getimed, want het is lunchtijd en een andere plek om te eten is er niet. Na de een lekker noodle soupje start een lange steile afdaling. Trappen, trappen en nog eens trappen. Ik heb medelijden met de mensen die ik omhoog zie komen. want dit is geen lullig klimmetje. Om nog maar niet te spreken over wat ze allemaal weer meeslepen. Wasmanden, plastic emmers, eten, drinken… je kan het zo gek niet bedenken.

Rozig om het haardvuur

In Malemchi Gaon wanen we ons een beetje in Zuid-Europa. Gezellige terrasjes, groene perkjes, mooie straatjes en dat allemaal aangekleed met fleurige bloemen. De stupa op de achtergrond verklapt dat we in Nepal zijn. Na een lekkere douche houden we een fijne yoga en klankschaalsessie in het grasveldje voor het tea house. Er is ook weer elektriciteit én ik zie de eerste Tuborgjes opengaan. Dat is altijd een goed teken haha. Een soort van vertrouwen. Alsof je de teugels kan laten vieren. Rozig zitten we ‘s avonds met z’n allen rond het haardvuur. Heerlijk!

Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, lunchplek
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, noodle soup
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, tegenliggers
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, klankschaalmeditatie
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, yoga en meditatie in Nepal
Langtang Circuit trekking dag 11, Ghopte tot Melamchi Gaon, bier en loempia

Wil je meer weten over de Langtang Gosaikunda Helambu trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Langtang Circuit trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.