In april en mei liepen wij de Langtang Circuit trekking in Nepal. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe vergaat het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 11: Ghopte naar Melamchi Gaon

Langtang Circuit trekking dag 14

  • Van: Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, bus naar Kathmandu
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start-/stoptijd: 08.30 tot 12.30 uur
  • Netto loopuren: 3.30 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 867m/2.619m
  • Afstand: 21,08km
  • Stijgen: 65m
  • Dalen: 1.832m
  • Overnachten: Kumari Boutique Hotel Kathmandu
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, homestay Sermathang
Langtang Circuit trekking dag 13, Tarke Gyang tot Sermathang, schoenen
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, the last busstop

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 14

Laatste dag

We zijn vroeg uit de veren. We ruiken de stal. De route van vandaag heeft de toerist weinig te bieden. Door de aanbouw van nieuwe wegen is er weinig moois meer over van de wandelpaden. We lopen praktisch alleen over de hoofdweg. Op zich geen probleem, want het loopt makkelijk, maar het is ook weinig inspirerend. Bij een klein winkeltje langs de kant van de weg slaan we wat snacks en koekjes in. Net als we weg willen lopen begint het te spetteren. Hoe verder we lopen hoe harder het begint te regenen.

Lift

Net wanneer we onszelf volledig in de regenkleding hebben gestoken, stopt er een truck. We krijgen een lift. Hoera! Dit komt als geroepen. We weten niet hoe snel we in de laadbak moeten klimmen en vervolgens al zigzaggend naar beneden  te rijden over de weg vol haarspeldbochten. Het is maar goed dat we de lift krijgen, want dit scheelt ons uren. De chauffeur dropt ons netjes op het station. Danjabat (Nepalees voor dankjewel). Goed geregeld.

Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, kafal plukken
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, kafal
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, geiten

Sardientjes

Op het station eten we een warme maaltijd. Dan de bus in naar Kathmandu. Met een volle maag, voldoende water en vers fruit van de markt installeren we ons. Een busrit in Nepal is altijd verrassend. Zo ook vandaag, want het is moederdag. Bij iedere busstop stappen er meer in kleurrijke sari’s geklede vrouwen in. We schudden alle kanten op, maar omvallen is onmogelijk want we zitten als sardientjes in een blik. Altijd weer een ervaring zo’n ritje met het openbaar vervoer.  

Afsluiting

Vanaf het busstation in Kathmandu rijden we verder met de taxi naar ons hotel. Daar springen we snel onder de douche en maken ons op voor een gezellig avondje uit. Een biertje en een pizza gaan er nu wel in. Wat een avontuur was het. Het ging niet altijd vanzelf, maar net over die scheidingslijn van comfortabel naar uitdagend ligt het uiteindelijke gevoel van voldoening. En deze lijn is iedereen wel een keer over geweest. 😊

Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, lift
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, lift truck Nepal
Langtang Circuit trekking dag 14, Sermathang tot Melamchi Pul Bazaar, busstation Melamchi Pul Bazaar

Wil je meer weten over de Langtang Circuit trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Langtang Circuit trekking: een goede wandelkaart.  Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.