In april en mei liepen wij de Langtang Gosaikunda Helambu trekking in Nepal, ook bekend onder de naam Langtang Circuit. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe vergaat het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 2: Syabru Bensi tot Lama Hotel.

Langtang Circuit trekking dag 2

Syabru Bensi (2.380m) naar Lama Hotel (2.500m)

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start-/stoptijd: 09:00 tot 16:30 uur
  • Netto loopuren: 4,47 uur
  • Afstand: 14 km
  • Stijgen: 1.438m
  • Dalen: 594m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, zandweg
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, bossen
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, klimmen langs de rivier

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 2

De eerste officiële wandeldag

De ochtend verloopt gesmeerd. Raj organiseert een yogalesje op het dakterras. Daarna een eenvoudig ontbijt en ons klaarmaken voor vertrek. Om 08.15 uur zijn we er klaar voor. Niet slecht voor een eerste dag. Tas inpakken kost de eerste dagen altijd wat meer tijd. Waar zit alles ook alweer verstopt?

Een nieuwe wereld

Rond Syabru Bensi zijn veel werkzaamheden. Ze bouwen een hydropowerstation. Het is enorm stoffig, maar gelukkig hebben we de coronamondkapjes nog. We beginnen de trektocht over de hoofdweg. Niet bijzonder inspirerend, maar dat hoort bij een eerste dag. Na de eerste korte stop, lopen we al een andere wereld in. Zandwegen, stof en het geluid van machines maakt plaats voor groene bossen, mosbegroeide bomen en vogelgeluiden. We lopen vooral langs en net onder de bosrand. Fijn, zo in de schaduw, want het is toch wel ruim 25 graden!

Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, Nepalese hangbrug
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, routebord
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, Happy Hikers
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, rustmoment

Dal bhat in de bergen smaakt altijd

In Bamboo stoppen we voor lunch. Dal bhat. Dat gaat er goed in. We hebben het ook nodig want ook in de middag blijven we stijgen. De meeste hebben zichtbaar moeite deze eerste dag. Het is vooral de combinatie van het onbekende, de zon en het klimmen. We stoppen regelmatig om even op adem te komen en iets te drinken.

Lesje acceptatie

Moe en voldaan bereiken we Lama Hotel. Dit is geen hotel, maar de naam van het dorp.😉 We frissen ons op en doen een yin yoga lesje op een hobbelig veldje achter het tea house. Daar liggen we dan, op een groot stuk landbouwplastic tussen de yakpoep. Het thema voor de les ontstaan spontaan: acceptatie. Tijdens een trektocht in Nepal loopt altijd alles anders dan gepland, is niets perfect en neem je het zoals het komt. Het enige dat je hoeft te doen is dat accepteren en het mooie ervan inzien.

Tijd voor jezelf

Na het avondeten vult iedereen zijn tijd anders. De één drinkt een kopje thee, de ander schrijft een verhaaltje en weer een ander kruipt op tijd z’n bed in. Vooral aan het begin is het goed om genoeg tijd voor jezelf te nemen. Het is niet niks zo’n trektocht door de Himalaya.  

Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, Lama Hotel
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, Langtang Valley
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, yoga

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.