In april en mei liepen wij de Langtang Gosaikunda Helamb trekking in Nepal, ook bekend onder de naam Langtang Circuit. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe vergaat het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 11: Ghopte naar Melamchi Gaon

Langtang Circuit trekking dag 12

Melamchi Gaon naar Tarke Gyang

  • Van: Melamchi Gaon (2.560m) naar Tarke Gyang (2.590m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start-/stoptijd: 08:00 tot 14:00 uur
  • Netto loopuren: 3 
  • Afstand: 9,06km
  • Stijgen: 656m
  • Dalen: 1.517m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, ontbijt in Ghopte
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, afdalen
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, stupa Helambu

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 12

Laatste dagen

Vandaag wandelen we vanuit het mooie Melamchi Gaon naar Tarke Gyang. We zijn er helemaal klaar voor. De grootste hoogte ligt achter ons, de zon schijnt en het ontbijt bestond dit keer uit curd (yoghurt) met muesli. Zo fijn om weer eens iets anders te proeven dan waterige havermoutpap of een pannenkoek. Ook stond er vanmorgen een fijne yogasessie op het programma, dus we zijn goed gemutst.

Afdaling

We starten de dag met een flinke afdaling richting de rivier, zo’n 700m. Wetende dat je ook weer omhoog moet, maakt elke stap iets minder relaxt. De kunst is er niet bij stil te staan. Kort voordat we bij de rivier aankomen vertelt Raj doodleuk dat er tijdens de monsoon een landslide is geweest die de brug heeft weggespoeld. Tijdelijk, totdat de overheid financiert, is deze vervangen voor een ander exemplaar… Er is ook geen transport meer mogelijk naar dit gebied. Ik luister aandachtig en knik beleeft en meelevend… Totdat we bij de rivier aankomen en ik een stalen kooitje boven het water zie hangen.

Avontuurlijk transport

Als ik aankom zit Jacobyn al met een big smile in het bakje haha. Het is een soort van voedseltransportbakje. Ziet er niet comfortabel uit, maar hey, it’s part of the adventure. Heel eerlijk, keuze is er niet. Of je moet willen teruglopen.😉 Daan gaan we dan. Om de beurt in het bakkie naar de overkant. De dragers gaan als eerste en laatste om alles te regelen. Fijn hoor om zulke mannen bij je te hebben.

Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, afdaling
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, stupa
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, Kafal

EHBO

Via een mooie route lopen we de heuvels weer in omhoog. Terwijl we kafal van de bomen plukken, een mix tussen een aardbei en een braam, treffen we en dame die gevallen is. Ze is in tranen en heeft allemaal schaafwonden. Marieke checkt haar en geeft advies over het gebruik van pleisters en alcoholdoekjes. Ze is heel dankbaar en vind het volgens mij fijn dat ze even wat aandacht krijgt en haar verhaal kwijt kan. Ze was helemaal alleen en had hoofdpijn van de val. Sneu.

Spookstad

Het tweede deel van de dag gaat vrijwel alleen maar omhoog. Veel saaie stukken over een hoofdweg en soms een leuke short cut door de bossen. Door de aanbouw van nieuwe wegen is de route minder aantrekkelijk voor wandelaars. In Tarky Gyang is alles uitgestorven. Het lijkt wel een spookstad. Alles staat in de steigers en er is geen mens te bekennen. Alleen een paar roofvogels die overvliegen. Een gekke gewaarwording. Wat blijkt, iedereen is naar de stembus. Er is dus ook geen restaurant geopend. Uiteindelijk vinden we een keuken waar we gebruik van mogen maken, maar dan moeten we wel zelf koken want er is geen kok. Dat kunnen wij!

Warme douche

Verderop in het dorp is een mooi hotel. Het wachten is op de eigenaar die ook naar de stembus is. Wanneer ze terug is kunnen we inchecken. Een fijne kamer, echte bedden én een warme douche. Daar is het wachten waard. Na het diner een korte meditatie en daarna lekker slapen. Nou ja, lekker… als je oordopjes hebt. Het stikt er namelijk van de honden.🙈

Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, kabelbaan over rivier
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, brug weggeslagen Nepal Helambu
Langtang Circuit trekking dag 12, Melamchi Gaon tot Tarke Gyang, Raj in kabelbaan

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.