In april en mei liepen wij de Langtang Gosaikunda Helambu trekking in Nepal, ook bekend onder de naam Langtang Circuit. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 1: Kathmandu tot Syabru Bensi.

Langtang Circuit trekking dag 1: Kathmandu naar Syabru Bensi

  • Van: busrit Kathmandu (1.400m) naar Syabru Bensi (1.840m)
  • Start- en stoptijd: 07.00 tot 16.00 uur
  • Afstand: 202 km
  • Overnachten Kathmandu: Kumari Boutique Hotel**** of andere leuke slaapplekken

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Langtang Circuit trekking dag 1, busrit Kathmandu naar Syabru Bensi

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 1

Busrit Kathmandu naar Syabru Bensi

Met de slaap nog in onze ogen kruipen we de taxi in. Om 06.45 vertrekt de bus vanuit Kathmandu naar Syabru Bensi. Een busstation in Nepal lijkt in geen enkel opzicht op een busstation in Nederland. Geen overzichtsborden met bestemmingen of vertrektijden, geen perrons of iets anders dat je aan een station doet denken, maar meer een kudde bussen aan een stoffige zandweg. Logica is ver te zoeken. Gelukkig is er altijd iemand die exact weet hoe het zit. Voor we het weten, zitten we dan ook in de juiste bus.

Om de haverklap stoppen

Het duurt even voordat we Kathmandu uit zijn. We stoppen om de haverklap om van alles en nog wat in- en uit te laden. Van flessen water tot verse groente, van blikvoer tot gereedschap. Tja, de mensen in de bergen moeten ook leven. Helaas moeten onze rugzakken daardoor verkassen van het laadruim naar het dak… En mocht ik nu net mijn beschermhoes er niet omheen hebben. M’n backpack zal er straks wel weer tien jaar ouder uitzien door alle stof en beschadigingen.

Langtang Circuit trekking dag 1: lunchen

In een klein dorpje stappen we voor lunch. Voor iedereen een dal bhat. Dat smaakt altijd! Het is warm buiten dus een beetje zout komt als geroepen. Niet veel later vertrekt de bus weer. Het is een mooie rit en ik zit voorin, dus ik vermaak me goed. Om me heen gaat het niet overal vanzelf. Veel mensen zijn moe en misselijk door het gehobbel. Uiteraard wordt er ook onophoudelijk luide muziek gedraaid, waar niet iedereen zich voor kan afsluiten.

Permit- en bagagechecks

Na nog een aantal permit- en bagagechecks komen we rond 16.00 uur in Syabru Bensi aan. We checken in, pakken onze rust en volgen een ontspannende yogasessie op het dakterras. Na het avondeten spreken we de laatste dingen door. Is iedereen er klaar voor? Dit was Langtang Circuit trekking dag 1, morgen gaat de échte trekking van start.

Je trektocht begint en eindigt in Kathmandu. Een ontzettend leuke stad waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Kathmandu.

Langtang Circuit trekking dag 1, lunch onderweg

Wil je meer weten over de Langtang Gosaikunda Helambu trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Langtang Circuit trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.