In april en mei liepen wij de Langtang Circuit trekking in Nepal. Deze veelzijdige en relatief eenvoudige trektocht is een mooie mix tussen natuur, spiritualiteit en cultuur. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur lopen we? Hoeveel hoogtemeters maken we? Waar slapen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe vergaat het ons? In dit blog: Langtang Circuit trekking dag 7: Lama Hotel naar Thulo Syabru.

Langtang Circuit trekking dag 7

  • Van: Lama Hotel naar Thulo Syabru
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start-/stoptijd: 08.15 tot 16.30 uur
  • Netto loopuren: 5.02 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 1.730m/2.491m
  • Afstand: 14,58km
  • Stijgen: 765m
  • Dalen: 1.055m
  • Overnachten: Hotel Namaste & Restaurant
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, Tibetaans brood met ei en havermoutpap
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, afslag naar Thulo Syabru
Langtang Circuit trekking dag 2, Syabru Bensi tot Lama Hotel, routebord
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, pauze

Reisverslag Langtang Circuit trekking dag 7

Lange dag

Ik schuif de gordijntjes voorzichtig opzij. Gelukkig geen regen. Als er daarna ook nog een lekker ontbijtje klaarstaat, heb ik alle vertrouwen in vandaag. We zijn inmiddels beneden de boomgrens en lopen weer lekker in de schaduw. Eén deelnemer besluit te stoppen en terug te lopen naar het beginpunt. Het is te zwaar. Jammer, maar ook een dapper besluit. Wij slaan van het hoofdpad af wandeling richting de heilige meren van Gosaikunda.

Andere wereld

Na de afslag richting Gosaikunda wanen we onszelf in een compleet andere wereld. Het lijkt de tropen wel. Dichtbegroeide bossen, krekels, bamboe overal. Ook de temperatuur is omhoog geschoten. Via een grote Nepalese hangbrug steken we de rivier over naar een veel ontwikkelder en bewoonder gebied. Tibetaanse vrouwen runnen kleine winkeltjes met handgemaakte souvenirs. We wandelen tussen de akkertjes en rijstvelden, tussen dorpjes en kloosters. Waar de Langtang vallei vooral rotsachtig en bebost was, is het hier veel groener en vegetatiever. Het is de afwisseling die het mooi maakt.

Hete douche

Hoewel de vermoeidheid begint toe te slaan bij sommige mensen bereiken we heelhuids de eindbestemming. Na een fijne en voor het eerst hete douche, is het tijd voor een relaxte yin sessie op het dakterras. Die hete douche heeft echt een psychologische werking. Mensen knappen ervan op. Na het avondeten trakteren we onszelf op een toetje. We hebben team Snickersmomo’s en team rijstepap. Zo kan iedereen morgen weer vol energie verder klimmen.

Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, handgemaakte souvernirs
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, terrasen Thulo Syabru
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, Thulo Syabru
Langtang Circuit trekking dag 7, Lama Hotel tot Thulo Syabru, bloempotten

Wil je meer weten over de Langtang Circuit trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Langtang Circuit trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.