In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 2: Kota naar Meta.

Dag 2: Koto naar Meta

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Koto (2.620m) naar Meta (3.560m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:45 tot 18:00 uur (Starttijd liep uit omdat we gister met autopech gestrand zijn in Jagat. Deze morgen rijden we eerst drie uur van Jagat naar Koto.)
  • Afstand: 22 km
  • Stijgen: 1.371m
  • Dalen: 406m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Nar Phu Valley trekking dag 2, Koto naar Meta, donkey delay
Nar Phu Valley trekking Nepal, rotsformaties

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 2: Koto naar Meta

Koto naar Meta: het avontuur begint

Vandaag gaat het eindelijk gebeuren. Omdat we gister met autopech in Jagat gestrand zijn, rijden we deze ochtend in zo’n drie uur van Jagat (1.290m) naar Koto (2.620m), Terwijl het eerste havermoutontbijt van dit avontuur wordt bereid, maakt iedereen zich klaar voor de hike van Koto (2.600m) naar Meta (3.560m). De weinig door toeristen aangedane route zal ons leiden naar paradijselijke landschappen bestaande uit gruwelijk mooie vergezichten op weidse valleien, brute, met eeuwige sneeuw afgetopte, bergtoppen, grillige rotswanden en woest stromende wateren. Als extra bonus wordt het bovendien een hernieuwde kennismaking met de Tibetaanse cultuur. Na slechts een paar honderd meter lopen we al langs een rivier met aan beide zijden weelderige begroeiing, hoge, steile wanden en vette uitzichten. Voldoende ingrediënt voor een euforisch gevoel.

Waterval Nar Phu vallei
Nar Phu Valley trekking dag 2, Koto naar Meta mooie paden

Bos break

De fantastische plek waar we een theepauze doen is midden in het bos en zo rustgevend dat een Wim Hof ademhalingsoefening niet kan uitblijven. Naarmate de dag vordert, merk ik tijdens het stijgen aan mijn ademhaling dat mijn lichaam moet wennen aan de hoogte. Het klimwerk is dan ook niet mals voor een eerste dag en het is dan ook al donker voor we aankomen in Meta (3.560m). Ik voel me plotseling behoorlijk misselijk en heb hoofdpijn, maar dwing mezelf om het Nepalese recept tegen hoogteziekte naar binnen te werken, knoflooksoep! Verder heb ik het geluk dat ik met de juiste mensen op stap ben. Iedereen is meegaand en de gids Ganesh adviseert me om voor de zekerheid te beginnen met een lage dosering acetazolamide tegen hoogteziekte. Met de gerustellende waarde van de saturatiemeter kruip ik in de slaapzak voor hopelijk een goede nacht.

Nar Phu Valley trekking dag 2, Koto naar Meta
Nar Phu Valley trekking dag 2, Koto naar Meta, Maunaslu
Waterval Nar Phu vallei

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.