In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 9: Besisahar naar Pokhara.

Dag 9: Besisahar naar Pokhara

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Leukste dingen om te doen in Pokhara, bootje varen Phewa Lake

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 9: Besisahar naar Pokhara

Afscheid nemen

We nemen deze ochtend tijdelijk afscheid van Ganesh, die teruggaat naar Kathmandu en zich weer meldt wanneer we aan de Dhaulagiri trekking beginnen. Zoals we gewend zijn gaat alles hier in Nepal een tandje langzamer dan in ons strak georganiseerde, en met triple A grade asfalt geplaveide, kikkerlandje. We reizen met een redelijk comfortabel minibusje (dat is een kleine variant van een klein busje) en doen dit keer 6 uurtjes over 106 km. Wie vindt dat er in Nederland afstanden zijn, moet zich hier in Nepal een keertje overgeven aan de chaos van de dag.

Lekker eten in Pokhara

Pokhara, tweede stad van Nepal, wemelt van de fijne hotels, restaurantjes, winkeltjes en koffietentjes. Daarnaast ademt het stadje een relaxte outdoor sfeer, vanwege de vele trektochten en expedities die vanuit hier starten richting de Annapurna bergen. We resideren in een hotel met zwembad en zoeken gelijk een tent op om ons de rest van de middag te kunnen laven aan de luxe van de bewoonde wereld.

Vanuit Besisahar kan je je reis optioneel voortzetten in Pokhara of Kathmandu. Ben je benieuwd wat er te doen is in deze steden? Dit zijn de leukste dingen om te doen in Kathmandu en Pokhara

Lakeside Pokhara

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.