In oktober liepen wij de Nar Phu Valley trekking in Nepal. Een prachtige trektocht door de wildernis naar de afgelegen dorpen Nar en Phu. Deze trektocht is een fanastische mix van natuur, cultuur en spiritualiteit. In dit blog alles over de voorbereiding Nar Phu Valley trekking. Welke route lopen we? Wat kost een trekking naar Nar Phu Valley? Neem je wel of geen gids/drager mee? Wat is de beste reistijd? Wat eet en drink je onderweg? En welke spullen mag je niet vergeten? 

Over Nar Phu Valley trekking

De Nar Phu Valley trekking is een pareltje. Deze schitterende trektocht voor geoefende wandelaars brengt je naar de vallei die verscholen ligt tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief. Dit verborgen pareltje beidt ongeschonden paden en ongerepte natuur. Onderweg is het Tibetaans boeddhisme volop aanwezig in de vorm van gebedsvlaggetjes, stupa’s en maniuren. In de dorpen Nar en Phu lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het leven is er traditioneel en eenvoudig. Als kers op de taart trakteert de Kang La Pass (5.306m) je aan weerzijden op fenomenale uitzichten. 

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Nar Phu Valley trekking dag 2, Koto naar Meta mooie paden

Nar Phu Valley trekking: reisroute

Afhankelijk van je aanlooproute start je de Nar Phu Valley trekking in Koto of Ngawal. Over de gehele Nar Phu Valley doe je ongeveer 7 dagen. Wij starten onze bergwandeling in Koto en liepen zo’n 97km van Koto naar Pisang, van waaruit we terug naar Besisahar reden. Heb je meer tijd, dan kan je de Nar Phu vallei combineren als onderdeel van de populaire en klassieke Annapurna Circuit trekking. Onze reisroute was als volgt:

 • Dag 01: Kathmandu naar Koto (2.620m)
 • Dag 02: Koto naar Meta (3.560m)
 • Dag 03: Meta naar Phu (4.0800m)
 • Dag 04: acclimatisatiedag Phu  (4.080m)
 • Dag 05: Phu naar Nar Phedi (3.490m)
 • Dag 06: Nar Phedi naar Nar (4.130m)
 • Dag 07: Nar, via Kang La pass (5.306m), naar Ngawal (3.650m)
 • Dag 08: Ngawal, via Pisang, naar Besisahar (760m)
 • Dag 09: Besisahar naar Pokhara (822m)

Nar Phu Valley trekking: tea house trekking

De Nar Phu Valley trekking, staat synoniem voor tea houses. Dit zijn eenvoudige accommodaties waar je voor het broodnodige terecht kan: eten/drinken, slapen, een douche en elektriciteit (voor warm water en het opladen van je apparatuur betaal je vaak extra). Verwacht geen luxe. Kamers zijn niet meer dan houten hokjes die door dunne schotten van elkaar gescheiden zijn. Ook het bed is niet meer dan een houten plank met een schuimrubberen matrasje. Dekens zijn soms aanwezig maar breng zeker je eigen slaapzak mee en een hoofdlampje om ’s nachts het toilet te kunnen vinden. De douche en toilet deel je met anderen.

Nar Phu Valley trekking afdaling Kang La pass

Kosten Nar Phu Valley trekking

Wat de Nar Phu Valley trekking in Nepal kost, is afhankelijk van je wensen én hoe je de trektocht organiseert. Er zijn twee smaakjes:

1.) Zelfstandig met gids (en drager)
2.) Met een groep 

Wil je goed voorbereid op pad met een gids (en drager) die dit gebied op z’n duimpje kent. Dan is een Bergtrekking op Maat een goed idee. Vind je het fijn om daarbij niet voor vervelende verrassingen komen te staan, volg dan Happy Hiker. Dit voorbereidingprogramma stoomt je in 14 weken klaar voor deze trektocht. Sluit je liever aan bij een groep? Be my guest. 🙂 Jaarlijks organiseer ik kleinschalige groepsreizen met trekking op verschillende niveau’s (BeginnerNext Level en Ultimate). Lees hier het verschil tussen de trektochten.

Wil je weten of de Nar Phu Valley trekking bij je past? Of heb je nog geen idee welke wandeling je wilt maken, maar ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Ik help je graag verder. In vrijblijvende inspiratiesessie kijken we welke trektocht aansluit op jouw wensen. Plan een online afspraak in mijn agenda wanneer het jou uitkomt.

Voorbereiding Nar Phu Valley trekking, uitzicht op Phu

Wel of geen gids of drager?

Sinds april 2023 heeft de Nepalese overheid het gebruik van gidsen voor trekking in Nepal verplicht gesteld. Aanleiding zijn de vele ongelukken die gebeuren en reddingsacties die moeten plaatsvinden. Maar het gebruik van gidsen heeft meer voordelen. Ze spreken vaak goed Engels, hebben kennis van de omgeving en helpen als het tegenzit. Een drager draagt je spullen. Dit maakt je trip letterlijk lichter en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer foto’s te maken of tóch even dat extra uitstapje te maken. Ook steun je op deze manier de lokale bevolking.

Beste reistijd Nar Phu Valley trekking

Het beste seizoen de Nar Phu Valley trektocht is maart/april en oktober/november, met uitloop tot half december. Dit zijn ook de drukste periodes van het jaar. De maanden juni tot september zijn niet ideaal vanwege de moesson. Januari en februari zijn koud en vanwege weersomstandigheden (sneeuwval) in deze periode bestaat de kans dat je de Kang La Pass niet kan oversteken. Wij liepen de Nar Phu Valley trekking in oktober. Overdag liepen we in een t-shirt, ‘s avonds moeten we een dikke jas aan.

Ben je benieuwd welke trektochten je nog meer kunt lopen in het Annapurna berggebied? Dit zijn de mooiste trektochten in de Annapurna regio. De mooiste Everest, Dhaulagiri, Langtang, Manaslu en Mustang trekkingen vind je hier.

Team Nar Phu Valley

Nar Phu Valley trekking: eten en drinken

Wanneer je overnacht in een tea house wordt verwacht dat je daar ook eet en drinkt. Van deze verdiensten moeten ze het hebben. Het eten onderweg is eenvoudig maar goed: noodle soup, dal bhat, spaghetti, fried rice, yoghurt en muesli etc. De prijs van eten en drinken stijgt met de hoogtemeters. Dit geldt ook voor andere benodigdheden, zoals toiletpapier, rekverband etc. Deze kosten boven op de berg drie keer zoveel als normaal. In de Nar Phu valley zijn voorzieningen schaars, dus neem je de nodige spullen alvast mee uit de bewoonde wereld.

Eten, drinken en hoogteziekte

Om hoogteziekte te voorkomen drink je tijdens Nar Phu Valley trekking veel water, zo’n 3 liter per dag is niet overbodig. Dit neem je mee in een drinkfles en/of waterzak en kan je op verschillende manieren zuiveren. Het voordeel van zelf water zuiveren is dat je geen plastic flessen hoeft te kopen onderweg. Dit bespaart niet alleen kosten, maar hiermee draag je ook bij aan het terugdringen van het plastic-overschot. Lees hier wat de beste drinkfles en waterzak is, en hoe je water zuivert tijdens je trektocht.

Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, paardrijden

Meeneemlijst Nar Phu Valley trekking

Of je het nu inpaklijst, paklijst of meeneemlijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Denk van tevoren dus goed na over wat je wel of niet meeneemt. In dit blog deel ik mijn volledige Paklijst trekking Nepal.

Reisfilm Nar Phu Valley

De Nar Phu Valley trekking is een waanzinnig mooie trekking boordevol natuur, cultuur en spiritualiteit. Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in de Nar Phu vallei? Bekijk hier een korte sfeerimpressie van deze prachtige trekking: 9 dagen in 4 minuten. Enjoy!

Tips voorbereiding Nar Phu Valley trekking

Wil je je optimaal voorbereiden voor de Nar Phu Valley trekking? Deze tips helpen je verder.

Plan je reis

 • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
 • Boek je Groepsreis of Bergtrekking op Maat bij ons en ga op pad met de beste gidsen.
 • Vraag je visum op tijd aan.
 • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
 • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie (tot 5.306+m) dekt.
 • Hike high, sleep low: klim dagelijks naar een hoger punt dan dat je slaapt.
 • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
Reisfilm Hiking Nar Phu Valley trektocht Nepal, Kang La Pass

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.