Hiking Nar Phu Valley trekking is een bijzondere ervaring. In oktober trokken we deze nog vrij onbekende vallei in om een bezoek te brengen aan de authentieke dorpen Nar en Phu. Onderweg stonden we oog in oog met waanzinnige witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen, verbazingwekkende rotsformaties, harige yaks, boeddhistische kloosters en eindeloze manimuren. In dit blog de reisfilm van deze prachtige bergtocht, 9 dagen in 4 minuten. Kijk je mee?

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Nar Phu Valley trekking Nepal, schitterende paden

Hiking Nar Phu Valley trekking: reisroute

Een legendarische wandeling

Hiking Nar Phu Valley betekent een hike door de wildernis. Deze nog vrijwel ongeschonden trail geeft je een inkijkje in het échte Nepal. In zowel de dorpen Nar als Phu maak je kennis met de bewoners en hun lokale gebruiken. Onderweg smelten diverse natuurverschijnselen samen tot een adembenemend geheel. De Nar Phu vallei heeft me en veel opzichten verrast en verdient zeker een plekje in de mooiste en meest veelzijdige trektochten van Nepal. Onze route was als volgt:

  • Dag 01: Kathmandu naar Koto (2.620m)
  • Dag 02: Koto naar Meta (3.560m)
  • Dag 03: Meta naar Phu (4.0800m)
  • Dag 04: acclimatisatiedag Phu  (4.080m)
  • Dag 05: Phu naar Nar Phedi (3.490m)
  • Dag 06: Nar Phedi naar Nar (4.130m)
  • Dag 07: Nar, via Kang La pass (5.306m), naar Ngawal (3.650m)
  • Dag 08: Ngawal, via Pisang, naar Besisahar (760m)
  • Dag 09: Besisahar naar Pokhara (822m)

Hiking Nar Phu Valley: reisfilm

De Nar Phu Valley trekking is niet de eerste trektocht die in je opkomt als je denkt aan trekking in Nepal. Gelukkig maar, want zo blijft dit pareltje wellicht nog even onontdekt. De route telde 97km en 5.140 hoogtemeters en we hebben van elke meter genoten. Iedere bocht trakteerde ons weer op een nieuw verrassend landschap. Het was een cadeautje om hier te lopen. Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in de Nar Phu vallei? Bekijk hier de reisvideo: 9 dagen in 4 minuten. Enjoy!

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.