In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 4: acclimatisatiedag Phu.

Dag 4: acclimatiesatiedag Phu

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Acclimatisatiedag Phu (4.080m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk 
  • Start- en stoptijd: 10.30 tot 12.45 uur
  • Afstand: 1 km
  • Stijgen: 124m
  • Dalen: 175m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Nar Phu Valley dag 4, acclimatisatiedag Phu Phugaon dorp
Dame Nar Phu Valley
Nar Phu Valley dag 4, acclimatisatiedag Phu, sprokkelhout

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 4: acclimatisatiedag Phu

Acclimatiseren in Phugaon

We worden wakker met werkelijk schitterend weer en het is dan ook majestueus ontbijten in een geweldige setting van rust, zon en bergen! In het kader van hike high, sleep low, gaan we op ontdekkingstocht in Phu, ook bekend onder de naam Phugaon. Meteen zijn we overdonderd door de mystieke authenticiteit die deze plek uitstraalt! Vanaf een plateau met een boeddha vergapen we ons ademloos aan de waanzinnig mooie vergezichten, die indukwekkender worden met elke meter die we stijgen. 

Nar Phu Valley dag 4, acclimatisatiedag Phu, uitzicht op Phugaon
Nar Phu Valley trekking Nepal, view Phu

Waanzinnig uitzicht 

Op 4.200m is de strategische ligging van het dorp duidelijk zichtbaar. Ingekapseld door de bergwanden staan de huisjes met de rug naar de open vlakte. Verder is er een uitzicht op de tegenoverliggende Tasilakang klooster en het pad dat leidt naar de Siyabala pas, van waaruit je het pad naar de hoofdstad Lo Manthang of naar Tibet kan vervolgen. De wind steekt op, maar liggend in het hoge gras is het beschut en maximaal genieten van de voorbijtrekkende wolken. Deze locatie is ook weer uitermate geschikt voor een Wim Hof ademhalingssessie, gewoon… omdat het kan.

Nar Phu Valley dag 4, acclimatisatiedag Phu, meditatie
Team Nar Phu Valley
Acclimatiseren in Phu

Relaxte middag in Phu

Terug in het dorp klimmen Helena en ik naar het klooster en alsof het zo moet zijn komt er net een man aan die ons uitnodigt om binnen te kijken. De kleurrijke muurschilderingen en beelden in Tibetaanse stijl zijn net gerestaureerd, indrukwekkend en mooi om te zien. De bewoners verlaten het dorp overigens van halverwege december tot april, omdat er dan vanwege de extreme kou geen water is. Het zegt wat over het rauwe, harde bestaan hier. De rest van de middag is het chillen in de zon en tijd om het blog bij te werken. Offline welteverstaan, want Wi-Fi zit er voorlopig niet in. Phu phu, dat is afzien.

Nar Phu Valley Nepal, beautiful lady
Nar Phu Valley trekking, klooster Phu

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.