In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 6: Nar Phedi naar Nar.

Dag 6: Nar Phedi naar Nar

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Nar Phedi (3.558m) naar Nar (4.235m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:15 tot 11:30 uur
  • Afstand: 4 km
  • Stijgen: 652m
  • Dalen: 10m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Puja, Nar Phedi Gompa, klooster
Monniken Nar Phedi Gompa
Nar Phu Valley trekking dag 6, Nar Phedi naar Nar, mooie paden

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 6: Nar Phedi naar Nar

Ochtend puja in het klooster

Ik word gewekt door de klanken van de ochtend puja en pak het staartje van deze dagelijkse gebed ceremonie nog even mee. Vandaag stijgen we naar de plaats Nar, op dik 4200m hoogte. Dit is de laatste overnachtingsplek voor het dak van deze trekking, de Kang La Pass (5.306m) We eten voor de zoveelste keer dal (bhat) op een berg.

Chorten, manimuren en gebedsvlaggen

Ik zal niet weer beginnen over de omgeving, want die ziet er hetzelfde uit als de afgelopen dagen. De klim is niet alleen pittig vanwege de steilheid, maar ook vanwege de lengte. Het wordt echter allemaal beloond. Eerst komen we op een grote vlakte waar een kudde yaks voor de nodige fotogenieke momenten zorgt. Vervolgens doemt er uit het niets een fantastisch in het landschap liggende chorten op met een zeer kleurrijke manimuur als toetje! Nar ligt in een enorme vallei en bestaat uit stokoude huizen met daarboven nieuw gebouwde guesthouses. Kennelijk staat het toerisme nog in de kinderschoenen en dat vinden wij totaal niet erg. 

Nar Phu Valley trekking dag 6, Nar Phedi naar Nar, yaks
Nar Phu Valley trekking dag 6, Nar Phedi naar Nar, witte pieken
Trekking in Nepal, stupa, chorten
Manimuur stenen met mantra Nepal
Manimuur trektocht Himalaya Nepal

Ronddwalen in eeuwenoud dorp

In Nar is er een festival in het klooster pal naast onze slaapplek. Het hele dorp lijkt uitgelopen. Na vier Wi-Ffiloze dagen stort een ieder zich op de telefoon, voornamelijk om het thuisfront een update te geven. Aanvankelijk brandt de zon fel, maar gedurende de spontane yin yoga sessie betrekt het en is het plotseling waterkoud. Om enigszins op te warmen verkennen we kort het dorp, waar al het vee gewoon los door de steegjes loopt met als gevolg dat de stenen waar we overheen lopen spekglad zijn door de yakschijt. De tijd lijkt hier honderden jaren stil te hebben gestaan gezien de onderkomens. 

Koninginnehike

In de avond zitten we op te warmen in de eetzaal, waar onze gids Ganesh vol overgave zijn grootste hit zingt. Buiten het trekkingseizoen is hij namelijk zanger! Aan achtergrondmuziek voor de toekomstige video dus geen gebrek. We gaan vroeg op stok vanavond. Vannacht om 03:00 uur gaat de wekker voor de koninginnehike van Nar Phu Valley: de helse tocht over de pas

Nar Phu Valley trekking dag 6, Nar Phedi naar Nar, Nar
Huizen Nar Village Nepal
Nar Phu Valley trekking dag 6, Nar Phedi naar Nar, paard Nar

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.