In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 8: Ngawal naar Besisahar.

Dag 8: Ngawal naar Besisahar

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: hike Ngawal (3.678m) naar Pisang (3.200m), rit naar Besisahar (760m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 07:00 tot 18:00 uur
  • Afstand: 11 km lopen (en 82 km rijden)
  • Stijgen: 232m
  • Dalen: 682m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Gevarentoeslag Himalaya

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 8: Ngawal naar Besisahar

Gevarentoeslag

Ik mag van de vriendelijke eigenaar van hotel Nyeshyang in Ngwal een sticker plakken, maar wel op een bijna onmogelijke plek. Tot hilariteit van de aanwezigen zorgt hij er in ieder geval wel voor dat ik niet in het gapende gat onder het raam van de keuken verdwijn. Bookkeeper Timo, ik wil graag een gevarentoeslag voor het wereldwijd promoten van jouw toko

Welkom op het Annapurna Circuit

We lopen naar Lower Pisang en aan alles is te merken dat het Annapurna Circuit een commerciële aangelegenheid is. Na enkele pittige klimmen wemelt het, bij het bereiken van het bekende uitzichtpunt op de Annapurna pieken, subiet van de wandelaars. Wij pakken vanaf hier de steile zigzag afdaling naar Lower Pisang en aanschouwen de inspanningen van de zich omhoog ploeterende, puffende en hijgende toeristen met enig vermaak.

Terug op het Annapurna Circuit Nepal
Nar Phu Valley trekking dag 8, Ngawal naar Besisahar.
Nar Phu Valley trekking dag 8, Ngawal naar Besisahar, bossen

Applausje voor onszelf

Na de lunch op het behoorlijk aftandse dakterras van het barbiehuis (= Jacobyniaas voor een roze geschilderd theehuis) is het dan echt gedaan met Nar Phu en beginnen we aan de 6 uur durende dollemansrit naar slaapplek Besisahar. We delen het hobbelige geitenpad met talloze tegemoetkomende hikers die langs deze saaie route richting Pisang lopen. Ganesh en Subash staan, evenals een aantal onderweg opgepikte locals, de gehele rit overigens in de laadbak van de pick-up. Zodra we een politiepost naderen, stapt de hele meute uit om lopend het checkpoint te passeren en vervolgens doodleuk weer in te stappen. Gevalletje Nepalees valsspelen

De lat ligt hoog

Aan het begin van de avond bereiken we Besisahar, de laatste grote plaats aan de voet van de Annapurna keten. Voor ons is dit slechts een doorreis plek richting Pokhara en dat is jammer want de galmende eetzaal is met z’n keiharde TL verlichting kei gezellig om in te vertoeven. Een ding is zeker, Nar Phu heeft de lat serieus hoog gelegd voor toekomstige Himalaya avonturen.

Lower Pisang Nepal
Upper Pisang Nepal
Nar Phu Valley trekking Nepal dag 8, Pisang naar Besisahar per Jeep

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.