In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 1: Kathmandu naar Koto.

Dag 1: Kathmandu naar Koto

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Jeep Kathmandu (1.400m) naar Koto (2.620m) (vanwege autopecht gestrand in Jagat op 1.290m. De volgende morgen doorgereden naar Koto)
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 22:00 uur
  • Afstand: 230 km
  • Overnachten Kathmandu: Kumari Boutique Hotel**** of andere leuke slaapplekken

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, Swayambunath, Monkey Temple
Annapurna Base Camp trekking dag 1, Kathmandu naar Pokhara, butter lamps

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 1: Kathmandu naar Koto

Kathmandu naar Koto: here we go!

Vandaag rijden we in een jeep vanuit Kathmandu (1.400m) naar Koto (2.620m), het startpunt van de Nar Phu Valley trekking, althans dat is de bedoeling. We halen eerst Jacobyn op, die in alle vroegte is geland vanuit Istanbul en doen er vervolgens 2 uur over om uit de verkeerschaos van Kathmandu te komen. Net als jaren geleden wordt er volop aan de weg naar Pokhara gewerkt, enige progressie is in mijn beleving niet echt te bespeuren, gezien de vele onverharde stukken. Maar dat maakt de rit wel weer als vanouds gezellig.

Powernap

We lunchen dahl bat op een prachtige plek langs de rivier en de ijskoffie maakt het feestje helemaal compleet. Jacobyn doet ondertussen nog even een powernap om de slopende nachtvlucht enigszins te verwerken.

Team Nar Phu Valley

Nar Phu Valley trekking dag 1: pech onderweg

Als we onze weg vervolgen wordt het onheilspellende geluid alsof er iets aanloopt bij het rechtervoorwiel van de jeep steeds heviger. De chauffeur vertrouwt het kennelijk ook niet, want hij stopt bij iets dat op een garage lijkt om een of ander te checken. Uiteindelijk wordt het wiel verwijderd en dat zal de komende 3,5 uur zo blijven. Wie denkt dat wij bij de pakken neer gaan zitten zal van een koude kermis thuiskomen, aangezien het wachten ontaardt in een spontane yoga sessie op een aanpalend grasveldje. Gevalletje omdenken.

Eindbestemming Jagat

Door de opgelopen vertraging is het niet meer relevant om te denken dat we door rijden naar de beoogde overnachtingsplek. De laatste 67 km van de route gaat namelijk over een ondergrond die de naam weg niet mag dragen. Iedereen heeft ondanks de reeds lange zit de grootste lol wanneer de jeep dansend zijn weg probeert te vinden over het vol obstakels liggende geitenpad, dat zich gestaag door de bergen omhoog slingert. Pas rond 22:30 uur bereiken we Jagat (1.290m), waar we nog snel even een noodles soepje naar binnen werken alvorens een paar uurtjes slaap te pakken. Morgen gaat de wekker om 05:00 uur om de resterende kilometers naar Koto (2.620m) af te leggen. Zo loopt ook deze dag weer anders dan verwacht. De beste planning is geen planning.

Kathmandu is een vrij stoffige en vervuilde stad, maar ook een stad waar veel gebeurt en altijd iets te doen is. Check hier de leukste slaapplekjes en mijn favoriete dingen om te doen in Kathmandu

Autopech onderweg Nepal
Nar Phu Valley trekking dag 1, Kathmandu naar Koto, yoga langs de snelweg

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.