In oktober liepen we de Nar Phu Valley trekking. Een vallei verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief met afgelegen dorpen, witte pieken, ijzige gletsjers, smalle ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties. Om nog maar niet te spreken over de prachtige kloosters, chortens en manimuren die de route sierden. Een pareltje! Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog Nar Phu Valley trekking dag 3: Meta naar Phu.

Dag 3: Meta naar Phu

Nar Phu Valley trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Meta (3.560m) naar Phu (4.080m)
  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
  • Start- en stoptijd: 07:00 tot 18:00 uur
  • Afstand: 23 km
  • Stijgen: 1.060m
  • Dalen: 583m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, paardrijden
Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, paarden

Reisverslag Nar Phu Valley trekking dag 3: Meta naar Phu

Slaapgebrek en wennen aan de hoogte

Ik voel me brak en heb amper geslapen, maar zodra ik de deur van het slaapvertrek open, word ik toch heel blij. We worden omringd door louter hoge bergen en in tegenstelling tot de eeuwige sneeuw op de toppen smelt mijn slechte gevoel als sneeuw voor de zon. De sprookjesachtige omgeving doet, in combinatie met de serene stilte, wonderen! Toch moet iedereen nog wel wennen aan de omstandigheden, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk. Amper een week geleden bevonden we ons nog op zeeniveau, twee dagen geleden op 1.400m hoogte en nu gaan we richting de 4.000m! 

Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, chorten
Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, dorp
Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, Jacobyn en Paula

Lawines, dal bhat en roofvogels

De lunch vindt plaats op een locatie met wederom een waanzinnig 360 graden uitzicht. Het is aangenaam toeven uit de wind, in de zon en het is absoluut geen straf om een uur te wachten op de bal bhat. Terwijl de locals niet op of om kijken, zijn we vol verbazing getuige van een heuse lawine. Tijdens het vervolg van de hike spotten we een reusachtige adelaar met een spanwijdte van een meter of 5 (gedeeld door de Maunaslu dramatisering factor 2 is dat zo’n 2.5 meter). Kilometers lang gaat het over een uit de rotswand gehakt pad langs een imposante afgrond met in de diepte het kolkende water van de snelstromende rivier.

Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, Maunaslu
Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, dragers

Van Meta naar Phu op wilskracht

De toch al slopende etappe is voor Lonneke extra zwaar omdat ze kampt met maag- en darmklachten. We nemen vaker rust waardoor ze op wilskracht stapje voor stapje de finish toch eindelijk weet te bereiken. Om deze reden is het wederom donker, voordat we het guesthouse in Phu op bijna 4.100m hoogte bereiken. Weer bevinden we ons een stukje hoger en dat is te merken aan de kou, maar gelukkig zijn hier extra dekens beschikbaar. In de knusse eetzaal zitten drie Zweedse mannen die Himlung (7.126m!) gaan beklimmen. Bikkels! Voor ons staat er morgen een broodnodige acclimatisatiedag op het programma. Dat betekent geen wekker. Fijn!

Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, vallei
Nar Phu Valley dag 3, Meta naar Phu, rotsformaties

Wil je meer weten over de Nar Phu Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Nar Phu Valley trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.