In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10: Yak Kharka naar High Camp.

Dag 10: Yak Kharka naar High Camp

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Yak Kharka (4.018m) naar Thorong High Camp (4.880m) en uitzichtpunt)
  • Moeilijkheidsgraagd: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 13:30 uur
  • Afstand: 9 km
  • Stijgen: 1.117m
  • Dalen: 81m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, Leder
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, backpack
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, hike

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 10: Yak Kharka naar High Camp

Muizen en Snickers

We worden wakker in ons donkere hokje (lees: we kunnen het lichtknopje niet vinden). Wanneer ik uit bed stap, zie ik dat de muizen vannacht goed voor zichzelf hebben gezorgd. Ze hebben niet alleen mijn granola gegeten, maar ook de Snickers aangebroken. Mijn slippers op de grote gaten in de vloer hebben blijkbaar weinig effect gehad. Gelukkig ben ik er gewoon doorheen geslapen. 

Richting Thorong High Camp

Wanneer we het ontbijt achter de kiezen hebben, lopen we in zo’n 30 minuten naar Leder. Dan is het nog zo’n 1.5 uur naar Phedi, waar we stoppen voor lunch. We zitten heerlijk in het zonnetje. Het eten is helaas koud, maar dat is wel vaker het geval op hoogte. ‘s Middags moeten we nog zo’n 400m stijgen naar High Camp. Wederom een lekker klimmetje. Het gaat best voorspoedig. We komen dan ook vroeg in de middag aan en kunnen nog even genieten van de zon. 

Acclimatisatiehike

High Camp bevindt zich bijna 5.000m. Veel mensen slapen hier slecht en kiezen er daarom voor in Phedi to overnachten. Wij zijn al goed geacclimatiseerd (lees: naar Ice Lake en Tilicho Lake geweest) en hebben dus weinig last van de hoogte. Om onszelf extra goed voor te bereiden op morgen (oversteken van de pas), doen Suzanne en ik nog een acclimatisatiehike naar High Camp view point, een paar honderd meter verderop. Het is er prachtig! Een waanzinnig uitzicht over Phedi en de vallei.

Voordat je de Thorong Pass (5.416m) oversteekt, kan je in (Thorong) Phedi of (Thorong) High Camp te overnachten. Wanneer het lukt, verblijf dan in High Camp. Dit scheelt je de volgende ochtend een uur klimmen naar de pas. Daarnaast is de route te mooi om in het donker te lopen.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, klim naar Thorong High Camp
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, klimmen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, Thorong Phedi
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 10, Yak Kharka naar High Camp, uitzicht

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.