In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6: Manang naar Ice Lake, een acclimatisatiedag.

Dag 6: Manang naar Ice Lake

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Manang (3.519m) naar Ice lake (4.600m) en terug
  • Moeilijkheidsgraagd: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 17:00 uur
  • Afstand: 16 km
  • Stijgen: 1.134m
  • Dalen: 1.466m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, gebedsvlaggen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, vuur
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking Nepal, snacktijd

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 6: Manang naar Ice Lake

Nieuwe slaapplek

Vannacht sliepen we in een ruimte voor dragers. Een noodoplossing. Omdat we vandaag Ice Lake willen bezoeken, en dit een behoorlijke klim is, moeten we voor vertrek een nieuwe slaapplek vinden. Netra is om 04.00 uur al uit bed gegaan om iets te zoeken. Omdat de meeste wandelaars niet zo vroeg aankomen, hebben we goede hoop. Vaak weten de tea house eigenaren wel wie vertrekken. Ja hoor, het geluk is aan onze zijde.

Ontbijten en gaan…

Na ons ontbijt lopen we richting onze nieuwe slaapplek. We dumpen onze tassen alvast. Installeren doen we wel als we terug zijn. Rond 08.00 uur wandelen we richting Ice Lake (4.620m). Een klim van zo’n 5 uur (1km) én de eerste keer dat we tijdens deze trektocht echt op hoogte komen. Een goede voorbereiding op Tilicho Lake (5.000m) en de Thorong La pass (5.416m). De klim gaat niet bij iedereen vanzelf. Maar uiteraard staan we uiteindelijk weer gezellig met z’n allen op de top.💪

IJsbad in Ice Lake

Om onze ijsbadtraditie in ere te houden, nemen we ook een duik in Ice Lake. Joey is de aanstichter van de ijsbadjes en daar ben ik hem dankbaar voor. Het geeft een extra dimensie aan onze trektocht. Ook Roland doet gezellig mee. Ik heb totaal geen zin want het is koud, maar deze plek is gewoon té mooi om niet te gaan. Op het moment dat ik besloten heb, is het ook allemaal goed. Ik breek het ijs met mijn tenen als ik het meer inloop. Als het diep genoeg is, hurk ik neer. Het valt weer enorm mee… en die energieboost daarna: FAN-TAS-TISCH!

Afdaling

Voordat we teruglopen, bezoeken we het tweede Ice Lake iets verderop. Er staat een prachtige witte stupa. Volledig door sneeuw omringd, is dit echt een plaatje. Dan zetten we de afdaling in. Dit gaat een stuk sneller. Ruud en Roland doen het vanwege knieprobemen rustig aan. Voordat we het weten zitten we weer aan onze avondmaaltijd in Manang. Vanavond slapen we weer met z’n vijven. Wat een feest!😉

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, Annapurna crew
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, blue sheep
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, bevroren Ice Lake
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 6, Manang naar Ice Lake, terugweg

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.