In november liepen wij Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8: Shree Kharka naar Tilicho Base Camp (en Tilicho Lake).

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8: Shree Kharka naar Tilicho Base Camp

  • Van: Shree Kharka (4.080m) naar Tilicho Base Camp (3.900m) en Tilicho Lake (4.919m)
  • Moeilijkheidsgraagd: Moeilijk
  • Start- en stoptijd: 07.30 tot 17.00 uur
  • Afstand: 18 km
  • Stijgen: 1.250m
  • Dalen: 1.172m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, blue sheep
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, mooie paden
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, yak Nepal

Reisverslag Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8: Shree Kharka naar Tilicho Base Camp

Spullen achterlaten

Ondanks de muizen die over het dak liepen en waarvan ik het gevoel had dat ze in de kamer liepen, heb ik toch aardig geslapen. Ik kleed me aan, loop naar het tea house en check of m’n wasgoed al droog is. Gelukkig! Dat kan dus zo weer de tas in. Omdat we hier morgen weer terugkomen, laten we de bagage die we niet nodig hebben hier achter. Dat scheelt onnodig sjouwen. Handig! 

Fantastische route

We vertrekken op tijd, want we hebben een lange dag voor de boeg. Om 07.30 uur zetten we onze eerste stappen richting Tilicho Base Camp. Een fantastische route! Zo onvoorstelbaar mooi en ook anders dan alle dagen hiervoor. Ik krijg er bergen energie van. Sommige stukken zijn gevaarlijk. Ze staan aangemerkt met landslide area. Er kunnen stenen, rotsen en zand naar beneden komen. Het schijnt dat er vorige week nog een meisje is omgekomen. Ze had een steen tegen haar hoofd gekregen. 

Lunch in Tilicho Base Camp

Na 2,5 uur bereiken we Tilicho Base Camp. Het is nog vroeg, maar we besluiten toch te lunchen, want de intense klim naar Tilicho Lake gaat zo van start. Als we gister geen rustmiddag hadden ingepland, was dit ons startpunt van vandaag. Qua planning beter, maar we hebben gister in goed overleg besloten het zo te doen. Om 10.00 uur zitten we dus alweer uitgebereid aan de noodle soup. Ik heb er totaal geen moeite mee haha. Sterker, ik lust nog wel een bordje.😉 Het is echt verschrikkelijk, maar ik eet in de bergen wel drie keer zoveel als thuis.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, Joey
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, selfie
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, pauze
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, best views

Tilicho Lake

De tocht naar Tilicho Lake duurt dubbel zo lang als gepland. Eigenlijk zijn we iets te laat begonnen. Suzanne en ik gingen lekker. We liepen heerlijk in de zon, genoten van het sneeuwveld op de top en kwamen bij het meer aan toen de zon nog volop scheen. We konden dus in alle rust een Snickers eten in de zon. De mannen daarentegen zijn laat. Wanneer ze boven zijn, is de zon praktisch verdwenen. Het begint te waaien en wordt superkoud. Ze moeten dus eigenlijk meteen rechtsomkeerd. Uiteraard niet voordat er een groepsfoto is gemaakt.😜

Warme kachel in Tilicho Base Camp

Terug in Tilicho Base Camp warmen we onszelf op bij de kachel. (Zweet)voetjes in de lucht, theetje erbij en lekker zitten. Heerlijk! Ik voel me altijd super voldaan en blij na zo’n dag vol inspanning. Vandaag was by far de mooiste dag tot dusver.🧡 Na het eten zoeken we vrijwel meteen ons bedje op. Morgen staat er namelijk gewoon weer een gloednieuwe wandeldag dag voor de deur.😁

Bezoek je Tilicho Lake, dan kan je dit het beste doen vanuit Tilicho Base Camp. Wij begonnen in Shree Kharka. Dit is ook mogelijk, maar waneer je start in Tilicho Base Camp heb je net wat meer rust en tijd bij het meer.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, sneeuw
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, Tilicho Lake
Hiking Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking Nepal, Tilicho Lake
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 8, Shree Kharka naar Tilicho Base Camp, gebedsvlaggetjes

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.