In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7: Manang naar Shree Kharka.

Dag 7: Manang naar Shree Kharka

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Manang (3.519m) naar Shree Kharka (4.080m)
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 12:30 uur
  • Afstand: 11 km
  • Stijgen: 957m
  • Dalen: 129m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7, Manang naar Shree Kharka, huis Manang
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7, Manang naar Shree Kharka, Suzanne en Paula
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7, Manang naar Shree Kharka, tea time

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 7: Manang naar Shree Kharka

Manang  naar Shree Kharka: half dagje

Vandaag staat er een halve dag op de planning omdat niet iedereen zich topfit voelt. Eerst zouden we doorlopen naar Tilicho Base Camp, maar de behoefte aan een moment van rust heerst bij de meesten. Suzanne heeft last van haar knie en Roland is moe door de slechte nachten. We besluiten rustig aan te doen en stoppen in Shree Kharka, de lunchplek. Dit betekent wel dat er morgen een extra lange wandeldag op het programma staat, maar dat nemen we voor lief.

Vrije middag

De wandeling naar Shree Kharka is niet te ingewikkeld. Voordat we het weten zijn we er. Na een goede lunch doet iedereen even lekker z’n eigen ding. Ik bel even met het thuisfront, Suzanne ligt lachend te appen met haar vriendinnen, Ruud doet z’n ding en Joey en Roland liggen te slapen achter het raam in de zon. Heerlijk! ‘s Middags hebben we uitgebreid tijd voor een douche, yoga en meditatie en voordat de houtkachel aangaat, hebben wij het perfecte plekje al weten te bemachtigen. 

Tijdens bijna iedere trektocht is er wel iemand met knieproblemen. Vaak ontstaan ze tijdens het afdalen. Het is dan ook geen overbodige luxe om preventief een knieband of brace in je tas te stoppen tijdens een trekking.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7, Manang naar Shree Kharka, Joey
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 7, Manang naar Shree Kharka, zonsondergang

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.