In november liepen wij Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 14: Jomsom naar Pokhara.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 14: Jomsom naar Pokhara

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 14, vlucht Jomsom Pokhara
Lakeside Pokhara

Reisverslag Annapurna Circuit en Tilicho Lake dag 14: Jomsom naar Pokhara

Jomsom naar Pokhara: vroege vlucht

Onze vlucht gaat om 06.15 uur, dus er valt genoeg slaap uit onze oogjes te vegen. Het ontbijt slaan we over, want dat kan in Pokhara… en daar is de keuze reuze. Na ons bergdieet van de afgelopen weken is dat iets waar ik enorm naar uitzie: kleurrijk, vers en gevarieerd voedsel.🧡 Maargoed, eerst heelhuids Pokhara zien te bereiken. De beveiliging op het vliegveld is weer bijzonder. Er wordt nergens op gelet, maar ik word wel teruggestuurd naar mijn ruimbagage omdat ik een nagelknippertje in mijn handbagage heb. Ik vind het prima.🙂

Comfort in Pokhara

Na een prachtige vlucht van Jomsom naar Pokhara zetten we na een klein half uur voet aan de grond in Pokhara. Het is heerlijk warm… een beetje klam zelfs. Nadat we onze spullen hebben gedumpt bij het hotel, scoren we een fijn ontbijtje en genieten we van het comfort in dit fijne en altijd gezellige stadje. Er is geen betere plek om je trekking af te sluiten. Daar zitten we dan, met onze overheerlijke mint lemonade op een zonnig dakterras. Love Pokhara!

Je trektocht begint en eindigt in Kathmandu en Pokhara. Dit zijn leuke steden waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Pokhara en Kathmandu.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 14, lekker eten Pokhara
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 14, mint lemonade Pokhara

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.