In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9: Tilicho Base Camp naar Yak Kharka

Dag 9: Tilicho Base Camp naar Yak Kharka

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Tilicho Base Camp (3.900m) naar Yak Kharka (4.018m)
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 07:30 tot 16:00 uur
  • Afstand: 18 km
  • Stijgen: 894m
  • Dalen: 989m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, landslide area
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, zicht op Manang
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, bewegwijzering
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, Roland

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 9: Tilicho Base Camp naar Yak Kharka

Tilicho Base Camp naar Yak Kharka: dik ingepakt

Vandaag weer een lange dag voor de boeg. Wanneer we vertrekken is de zon nog niet door, dus een muts, shawl, buff en handschoenen zijn echt geen overbodige luxe. Het is stervenskoud. Voor het eerst draag ik alle lagen over elkaar. Het is weer continu stijgen en dalen, dus na een uurtje ben ik wel opgewarmd en kan de jas weer uit. Je kunt echt niet zonder een donsjas, maar de momenten dat je hem aan hebt zijn niet zo lang.

Shree Kharka naar Yak Kharka

Na 1.45 uur bereiken we Shree Kharka. Het is nog te vroeg voor lunch, dus we halen alleen onze achtergelaten spullen op, vullen ons water bij en lopen dan verder. We nemen een binnendoorweggetje die weinig inspannend is in vergelijking met de dagen ervoor. Eerst een uur Nepali flat en vervolgens een uur naar beneden over steile paadjes met af en toe wat ijs. Dan stoppen we voor de lekkerste dhal bat van de trekking. We krijgen ontzettend veel groenten en mijn hart maakt een sprongetje. Na de lunch nog 1.5 uur Nepali flat

Loop je Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking neem dan crampons mee. De kans is groot dat je onderweg paden met sneeuw/ijs tegenkomt. Crampons geven extra grip en dus vertrouwen. Je koopt ze voordelig in Kathmandu of Pokhara voor zo’n 3.000 NPR (omgerekend zo’n €25,-).

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, over sneeuw en ijs
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 9, Tilicho Base Camp naar Yak Kharka, Annapurna crew

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.