In november liepen wij de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 1: Kathmandu naar Jagat

Dag 1: Kathmandu naar Jagat

  • Van: Kathmandu naar Jagat (per jeep)
  • Start- en stoptijd: 07.00 tot 16.00 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 1.400m/1.410m
  • Afstand: 205 km
  • Overnachten: Eco Home Guesthouse ***
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 1, Kathmandu naar Jagat, Jeep Besisahar
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 1, Kathmandu naar Jagat, Shishir en Namraj
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 1, Kathmandu naar Jagat, rit jeep Besisahar naar Jagat

Reisverslag dag 1: Kathmandu naar Jagat

Sardientjes in een minivan

Omstreeks 06.30 uur rijden we van Kathmandu naar Jagat. 200km als sardientjes in een blik. In Nepal maken ze er altijd een sport van zoveel mogelijk mensen in één voertuig te stoppen. Onderweg ontstaan er altijd leuke gesprekken… alsof je er onderuit kunt.😉 Rond 10.00 uur stoppen we bij een lokaal restaurant. Onze eerste dahl bat is niet door iedereen weg te krijgen. Wij hebben natuurlijk al lang en breed ontbeten en zijn niet gewend om op dit tijdstop een warme maaltijd te eten. Nepalezen daarentegen ontbijten niet, en eten rond dit tijdstip hun eerste dal bhat. 

Jeep van Besisahar naar Jagat

Na het ontbijt/onze lunch, geef het een naam, stappen we weer in de minivan. Het is rustig op de weg. Fijn! Dat is ook weleens anders. Rond het middaguur bereiken we Besisahar. Hier doen we de laatste inkopen. Plekken met meer voorzieningen komen er namelijk niet. Na een lekkere ice coffee. springen we in een jeep die ons in een paar uurtjes naar Jagat brengt, het beginpunt van onze trektocht. Een fantastische rit! Onze chauffeur is supersnel en haalt iedereen in. Af en toe slaan we even de handen voor ogen en kijken we voorzichtig door onze vingers. maar hij weet ons heelhuids in Jagat af te leveren. Thank God!

Yoga in Jagat

In Jagat installeren we ons in het guesthouse. Omdat we de hele dag onderweg zijn, rollen we eerst even ons yogamatje uit. Even rekken en strekken en de ontspanning opzoeken met een aantal yinhoudingen en een korte meditatie. Alles wat je nodig hebt na een lange reisdag! Daarna is het tijd om te eten. Tip: bestel geen custard pudding. Het klinkt lekker, maar schijn bedriegt.😉

Het oorspronkelijke startpunt van het Annapurna Circuit is Besisahar, maar je kunt beter verder op de route te starten. Door aanleg van nieuwe wegen is het begin van de route weinig inspirerend (lees: stofhappen op de hoofdweg). Rijd dus liever iets verder door en start in bijvoorbeeld Jagat of Dharapani.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 1, Kathmandu naar Jagat, aankomst Jagat
Yogatrekking in Nepal

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.