In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13: Kagbeni naar Jomsom.

Dag 13: Kagbeni naar Jomsom

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Kagbeni (2.804m) naar Jomsom (2.743m)
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 11:00 uur
  • Afstand: 11 km
  • Stijgen: 94m
  • Dalen: 192m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Voorbereiding Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking Nepal
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, lift
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, Jomsom
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, koe

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake dag 13: Kagbeni naar Jomsom

Kagbeni naar Jomsom: piece of cake day

Het is een paar uur wandelen van Kagbeni naar Jomsom. Ondanks dat, vertrekken we vroeg. De zandweg langs de rivier kan namelijk behoorlijk stuiven. Zeker wanneer het warm en droog is en er veel verkeer rijdt. Vroeg in de morgen lopen we dus al langs de Kali Gandaki rivier richting Jomsom. Vlak voor Jomsom rijdt er een tractor voorbij. De mannen nemen de laatste kilomters voor lief en kruipen op de zakken rijst in de kar. Netra, Suzanne en ik lopen gezellig door.

Koffie in Jomsom

In Jomsom ontmoeten we elkaar weer in het hotel. Blijkbaar reed de tractor niet zo vlug, want ze waren er nog maar net toen wij aankwamen. We frissen ons op en besluiten een kop koffie te drinken bij Himalaya Java Coffee. Een bekende koffieketen in Nepal waar je altijd een goede bak koffie of thee kan verwachten. Onder het genot van een heerlijke bakkie kletsen we na, evalueren hier en daar een beetje en maken ons langzaam klaar voor de terugvlucht van morgen.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, grote bussen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, Himalayan Java Coffee
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 13, Kagbeni naar Jomsom, koffietijd

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.