In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4: Chame naar Upper Pisang.

Dag 4: Chame naar Upper Pisang

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Chame (2.650m) naar Upper Pisang (3.300m)
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:15 tot 15:00 uur
  • Afstand: 15 km
  • Stijgen: 802m
  • Dalen: 223m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4, Chame naar Upper Pisang, houten huisje Chame
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4, Chame naar Upper Pisang, weg naar Manang
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4, Chame naar Upper Pisang, rotsen

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 4: Chame naar Upper Pisang

Moeilijk wakker worden

De wekker gaat om 06.10 uur en ik rol zo door op m’n yogamat. Uiteraard dik ingepakt: donsjas, muts, shawl en handschoenen. Niks is overbodig. We beginnen de dag met ademwerk. Iedereen heeft slecht geslapen, dus alle energie is welkom. De hoogte in combinatie met de kou is voor ons allemaal nog even wennen. Gelukkig staat er een easy peasy dagje op het menu.

Lopen langs de rivier

Ook vandaag start weer langs de rivier. Het enige verschil is dat deze dag geen enorme hoogteverschillen kent. Vrij relaxed wandelen we door loof- en naaldbos. Naarmate we hoger komen maakt de begroeiing langzaam plaats voor zand, rots en stenen. Lunchen doen we in Bhratang. Op een mooi plekje in het zonnetje. We presteren het om 1,5 uur te blijven zitten. Heerlijk! Het idee ontstaat om vanmiddag (weer) een ijsbad te doen… als de mogelijkheid zich voordoet. I’m in!😁

IJsbadje in de bergen

Daar issie! Het meertje voor een ijsbad. Wat ik niet weet, is dat het spekglad is op de bodem. Nog voordat ik met één voet het water raak, lig ik al languit in het water. Geen enkele weerstand gevoeld dus.😜 Roland en Joey volgen vrijwillig. Zo gaaf! Dit maakt zo’n reis nog intenser. Het geeft een energy boost. Jammer het zo blubberig was langs het meer, anders hadden we nog een meditatiemomentje ingepland. Uiteindelijk bereiken we Upper Pisang rond 15.00 uur. En ja hoor, daar is een warme douche, tijd om te wassen én tijd om een biertje te drinken in de zon. Genieten!☀️

Tijdens het Annapurna Circuit zijn er meerdere plekken onderweg waar je jezelf kan onderdompelen in koud water. Een rustige plek langs de rivier of een bergmeertje zijn ideaal voor een ijsbad.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4, Chame naar Upper Pisang, Nepalees moeder en meisje
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 4, Chame naar Upper Pisang, biertje

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.