In november liepen wij Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3: Dharapani naar Chame.

Dag 3: Dharapani naar Chame

Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking

  • Van: Dharapani (1.860m) naar Chame (2.650m)
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:30 tot 16:30 uur
  • Afstand: 16 km
  • Stijgen: 914m
  • Dalen: 296m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3, Dharapani naar Chame, stijgen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3, Dharapani naar Chame, koe
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3, Dharapani naar Chame, Nepalese vrouw

Reisverslag Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking dag 3: Dharapani naar Chame

Dharapani naar Chame: frisse dag

Vandaag lopen we Dharapani naar Chame. Je merkt al goed dat je hoger komt, want de ochtenden zijn al behoorlijk fris. Een donsjas is geen overbodige luxe. We beginnen de dag met een korte yogasessie om warm te worden. Ingepakt in donsjas, muts en handschoenen staan we op de mat. Na het ontbijt knopen we de tassen weer op en lopen we langs de Marsyangdi rivier. Een makkelijke start. 

Klein klimmetje

Na ongeveer een uur over de vlakke zandweg lopen we over een brug. Daarna start de klim van vandaag. Redelijk steil. Ik voel nu pas hoe slecht ik heb geslapen. M’n horloge gaf vanmorgen een ‘4’ aan (voor slapen). Ik wil er nooit teveel waarde aan hechten, maar het is toch fijn om te weten waarom je niet vooruit te branden bent.😉 We lunchen in Thanchowk. Het duurt minimaal een uur voordat we eten krijgen, dus ik heb behoorlijk trek. Tja, zo gaat het wel vaker in de bergen. Gelukkig was het superlekker.

IJsbadje

Na de lunch hoeven we nog maar twee uurtjes. Het pad is wederom vlak, met af en toe een klimmetje als we de rivier oversteken. Joey en Roland maken van de gelegenheid gebruik om een ijsbadje te nemen, aangezien de rivier makkelijk toegankelijk is. Netra, Shishir en Namraj (gids en dragers) snappen hier werkelijk niks van. Waarom zou je dat doen?🙃

Annapurna II en koffie

Wanneer we verder lopen, verschijnt Annapurna II in ons vizier. Prachtig! Boven ons vliegen grote roofvogels. Welke het zijn kan ik niet zien, want ze zijn te ver weg helaas. Wanneer we al kletsend verder wandelen richting Chame valt ons oog op good coffee. We besluiten dat we dit hebben verdiend.😉 Als we daarna ook nog eens in het allerfijnste tea house van de stad slapen, kan onze dag niet meer stuk.

Ben je een koffieliefhebber dan kom je tijdens het Annapurna Circuit volledig aan je trekken. In veel dorpjes en stadjes kan je tegenwoordig goede koffie krijgen. Pas op met de cake- en taartjes, die kunnen er al even liggen.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3, Dharapani naar Chame, Koto
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 3, Dharapani naar Chame (12)

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit via Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.