In november liepen wij Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5: Upper Pisang.naar Manang.

Dag 5: Upper Pisang naar Manang

  • Van: Upper Pisang naar Manang
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 09.00 tot 16.30 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 3.330/3.470m
  • Afstand: 16 km
  • Ascent: 484m
  • Descent: 199m
  • Overnachten: Hotel Thorong La ***
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang, water opwarmen op het vuur tea house
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang (8)

Reisverslag dag 5: Upper Pisang naar Manang

Wat een uitzicht

Wakker worden met een fantastisch uitzicht op Annapurna II. Dat verveelt nooit. Zelfs de dragers zijn (nog steeds) onder de indruk. Er ontstaat dan ook een hele fotosessie. Daarna beginnen we met onze dagelijkse routine. Dan snel naar binnen om ons op te warmen aan het vuur in de keuken. Gelukkig mag dat. Het is daar lekker warm.

Verkiezingen

Omdat het erg behagelijk is bij het vuur blijven we iets langer zitten dan gepland. Tja, wat een beetje warmte al niet doet. Wanneer de zon doorbreekt, knopen we de rugzak op en wandelen we richting Manang. Een rustig zandpad op en neer door de bergen. Netra heeft al aangegeven dat er momenteel verkiezingen zijn, dus dat het moeilijk zou kunnen worden met het vinden van een slaapplek. Op goed geluk!

Goed gesprek

In een huisje onderweg strijken we neer voor ochtendthee. Aan tafel ontstaat een leuk gesprek. Iedereen deelt zíjn of haar verwachtingen van de reis, maar ook waarom we hebben geboekt. Waarom ging je mee? Er komt een mooi en eerlijk conversatie op gang met vijf totaal verschillende antwoorden. Iedereen opent zich een beetje… behalve het wolkendek. De rest van de middag lopen we in de schaduw.🙃

Geen slaapplek in Manang

In Manang voelen we de bui al hangen. Alle bedden zijn bezet door Nepalezen die hier geboren zijn maar elders wonen. Tijdens de verkiezingen keren zij tijdelijke terug naar hun geboorteplek om daar te stemmen. We lopen letterlijk ieder guesthouse, tea house en hotel binnen met de vraag of er een bed beschikbaar is. Zonder succes. Uiteindelijk weten we een kamer te bemachtigen waar normaal gesproken dragers slapen. Een soort van grote bedstee met drie stapelbedden. Wij vinden het allemaal prima. We zijn allang blij dat we kunnen liggen. En met z’n vijven op een kamer is ook weleens gezellig!😉

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang, mooie paden Nepal
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang, manimuren
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang, Nepalese jongetjes
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 5, Upper Pisang naar Manang, porter kamer

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.