In november liepen wij Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal, inclusief een uitstapje naar Ice Lake. Een mooie trektocht waarbij we onderweg door alle seizoenen liepen. Van subtropisch tot alpien. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe ging het? In dit blog Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12: Muktinath naar Kagbeni.

Dag 12: Muktinath naar Kagbeni

  • Van: Muktinath naar Kagbeni
  • Moeilijkheidsgraagd: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 10.30 tot 16.00 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 2.901m/3.685m
  • Afstand: 10 km
  • Ascent: 75m
  • Descent: 575m
  • Overnachten: Shangri La ***
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Muktinath
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Jharkot
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, hond Jharkot Monastery
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Jharkot Monastery
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 11, High Camp naar Muktinath, woestijn

Reisverslag dag 12: Muktinath naar Kagbeni

Koffie in Muktinath

Het duurt even voordat we Muktinath uit zijn. Ten eerste kunnen we uitslapen, want vandaag is een peace of cake day, Even lekker blijven zitten na het ontbijt en een extra pot thee bestellen. Hoe fijn. Daarnaast lopen we langs het Bob Marley café, waar we nog even blijven plakken voor een lekkere cappuchino en een goed gesprek. Als we bedenken dat we al een uur zitten, besluiten we rustig door te lopen naar Kagbeni.

Authentiek Jharkot

Wanneer we Muktinath uitlopen, zien we het droge en woestijnachtige gebied pas echt goed, In de verte zijn grote gaten zichtbaar in de rotsen. In het verleden hebben hier mensen gewoond. We lopen gecombineerd over kleine zandpaadjes en stukken asfaltweg naar beneden. In Jharkot, een schitterend authentiek stadje op weg naar Kagbeni, ervaren we het lokale leven met eigen ogen. Ook is er een prachtige klooster. We brengen er zeker een uur door, maar ik had de hele dag wel kunnen blijven. Er is zoveel te zien. Een bizar mooie stupa’s, wapperende gebedsvlaggetjes, gezinnen aan het werk.

Muktinath naar Kagbeni: asfaltweg

Van Jharkot naar Kagbeni lopen we over een asfaltweg. Keuze is er niet. Aan de horizon zijn de grote kale rotspartijen zichtbaar. Een heel ander landschap dan we zagen aan het begin van deze reis. Ergens halverwege stopt een bus met scholieren. We mogen meerijden. Woohoo! De laatste kilometers rijden we dus naar Kagbeni. De plek waar het Upper Mustang district begint. Wij trekken niet noordwaarts naar Upper Mustang, maar zakken morgen langzaam af naar het zuiden. In Kagbeni bezoeken we de mooie Kagbeni tempel.

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, asfaltwegen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, bus
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Kagbeni poort
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, stenen
Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Kagbeni Temple

Wil je meer weten over de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.