In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 2: Phakdeng naar Namche Bazaar.

Dag 2: Phakdeng naar Namche Bazaar

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Van: Phakdeng (2.610m) naar Namche Bazaar (3.440m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 07:30 tot 14:00 uur
  • Netto looptijd: 4:15 uur
  • Afstand: 15,5 km
  • Stijgen: 1.141m
  • Dalen: 351m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Suspension bridge Nepal trekking
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 2, Phakdeng naar Namche Bazaar (2)
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 2, Phakdeng naar Namche Bazaar, akkertjes

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 2

Phakdeng naar Namche Bazaar

We zijn mooi op tijd vandaag. Om 07.00 uur ontbijten en 07.30 uur vertrekken. Gister was relaxt, dus iedereen heeft er zin in. Buiten is het nog fris, maar een jas is niet nodig als je in de zon loopt. Wat tegenvalt is de drukte op de trail, maar dat is logisch op dit traject want iedereen moet over hetzelfde pad van Lukla naar Namch en vice versa. Na Namche Bazaar is het altijd beter vertoeven. De route blijft desalniettemin fantastisch: hangbruggen, gebedsvlaggetjes, yaks, ezels, akkertjes en veel lokaal leven.

Checkpoints en wennen

De vele checkpoints onderweg geven ons regelmatig tijd en ruimte om stil te staan en bij te komen van het verre van comforabele stenen pad waar je je enkels bijna zou breken. Ik vraag me altijd af of die locals daar ook last van hebben? 😉 De eerste dagen van een trekking zijn sowieso altijd even wennen. Weer die zware rugzak, voelen hoe alles zit en bepalen welke spullen je waar bewaart. Gelukkig schijnt er een heerlijke najaarszonnetje aan de horizon en stoppen we voor een lekkere lunch. Dat maakt alles goed.

Klim naar Namche Bazaar

We maken flink wat hoogtemeters vandaag. De meeste hiervan vlak voor Namche Bazaar, want vlak voor het stadje staat een behoorlijke klim op het menu. Gelukkig lopen we voornamelijk onder de dennenbomen, dus van de warmte hebben we geen last. Daarnaast stoppen we regelmatig voor bepakte mannen, ezels, yaks én het uitzicht: fantastische hangbruggen vol wapperende gebedsvlaggetjes, de eerste witte pieken en veel lokaal leven naast het pad. We vervelen ons geen moment voordat we het kleurrijke en gezellige Namche binnenlopen.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 2, Phakdeng naar Namche Bazaar, groentetuin
Trekking Nepal drager, porter
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking, Namche Bazaar

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.