In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 11: Dragnak na Gokyo.

Dag 11: Dragnak naar Gokyo

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Van: Dragnak (4.700m) naar Gokyo (4.750m), bezoek Gokyo Ri (5.350m)
  • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
  • Start- en stoptijd: 07:45 tot 16:15 uur
  • Netto looptijd: 2:45 uur
  • Afstand: 8 km
  • Stijgen: 671m
  • Dalen: 810m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 11, Dragnak naar Gokyo, Ngozumpa gletsjer
Bergtrekking Nepal Himalaya groepsreis
Crossing Ngozumpa glacier Nepal

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 11

Dragnak naar Gokyo en Gokyo Ri

Het is behoorlijk koud wanneer we ‘s morgens vertrekken. Gelukkig lopen we vrijwel direct in de zon. Dat scheelt! Vanaf Dragnak is het een klein stukje naar de Ngozumpa gletsjer, de langste gletsjer (36 km) in de Nepalese Himalaya. Wanneer je komt aanlopen, ben je je in de verste verte niet bewust van deze enorme ijs- en stenenmassa, maar wanneer je aan de rand staat, zie je pas hoe enorm de gletsjer is, en deze gaan we oversteken.

Ngozumpa gletjser

De Ngozompa gletsjer is een enorme berg met stenen en ijs. Zonder gids is het zoeken naar de juiste weg. Met gids is het eigenlijk zo gepiept. Hier en daar is iets van een pad zichtbaar, maar de steile afgronden en grote ijsschotsen maken het gevaarlijk. De klim naar beneden was voor de meesten niet zo’n probleem, maar wanneer we weer omhoog moeten, om de gletsjer uit te komen, hebben de meesten het zichtbaar zwaar. Inspanning op hoogte is gewoon erg pittig. Zeker wanneer de vermoeidheid begint toe te slaan.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking, Gokyo
Paula Gokyo Lakes

Turquoise Gokyo meren

Wanneer we de Ngozumpa gletsjer uitklimmen, liggen de prachtige turquose Gokyo meren ons op te wachten. Naar dit surrealistisch blauwe water kan je uren blijven staren. Ook de besneeuwde toppen, het dorpje Gokyo en de vele steenmannetjes doen het goed. Het is hier waanzinnig mooi! Er staat een stevig windje, dus we zoeken snel een warm plekje in ons tea house. Even lunchen en dan op naar Gokyo Ri (5.350m). Mijn favoriete uitzicht van de Everest regio.

Gokyo Ri: fenomenaal uitzicht

Gokyo Ri (5.350m) is een piramideachtige berg achter het dorp Gokyo. Vanaf deze top heb je een werkelijk fenomenaal uitzicht over de omgeving. Inclusief Mount Everest, Makalu, Cho Oyu en vele andere! Ik ben als eerste boven en er is NIEMAND!! hoe vet! Ik pak dus lekker mijn meditatiemomentje. Genieten ten top! 😉  Wanneer iedereen er is, schieten we nog wat mooie plaatjes, genieten we van het uitzicht en delen Snickers die we nog hebben. Dan begint de afdaling. Voor we het weten, zitten we alweer achter ons bordje fried potato. Schitterende dag! 

Gokyo Village en turquoise Gokyo meer
Paula uitzicht Gokyo Ri (5.350m)
Trektocht met groep in Nepal, Everest regio

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.