In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5: Tengboche naar Dingboche

Dag 5: Tengboche naar Dingboche

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Van: Tengboche (3.860) naar Dingboche (4.410m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 14:30 uur
  • Netto looptijd: 3:20 uur
  • Afstand: 11 km
  • Stijgen: 729m
  • Dalen: 125m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5, Tengboche naar Dingboche, stupa
Groepsfoto Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5, Tengboche naar Dingboche, yak

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5 

Deboche of Tengboche naar Dingboche

De kachel staat aan! Dat is fijn wakker worden (en heb ik nog nooit meegemaakt). Vaak branden kachels alleen van ongeveer 17.00 tot 20.00 uur, maar dit keer dus ook in de morgen. Heerlijk! Drager Minkumar warmt zich er al lekker aan op wanneer ik de gezamenlijke ruimte binnenkom. ‘Goodmorning!’, klinkt hij vrolijk. Hij begint al lekker los te komen. De eerste dagen zijn de dragers vaak bijzonder correct, onderdanig en rustig… maar dat wordt anders naarmate de trekking vordert. ; Wel zo gezellig. 🙂

Feestje voor jezelf

De dag start met een fantastische wandeling door de sprookjesachtige rodondendronbossen. We beginnen de dag in stilte zodat iedereen de ruimte krijgt om de dag op zijn/haar eigen manier te beginnen. Vaak is het ook zonde om meteen hele verhalen aan elkaar af te steken, want dan hoor je niet meer wat er buiten allemaal gaande is. De vogeltjes, het leven in de dorpjes onderweg, wat je ziet en ruikt onderweg. Dus de dag starten in stilte is eigenlijk een soort van feestje voor jezelf.

Trekking Nepal meisje
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5, Tengboche naar Dingboche, beschilderde rotsen
Everest Base Camp via Gokyo Lakes bergtrekking Nepal, lokaal leven

Zij blij, wij blij

Onderweg van Tengboche naar Dingboche komen we door diverse kleine dorpjes. Waar de Snickers betaalbaar zijn en het fruit er lekker uitziet, slaan we onze slag. We kopen extra voor de dragers, want die doen immers het zware werk. Hun moeders zijn er nu niet om voor ze te zorgen, dus dat doen wij! We zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. 😉 Maiszoutjes, appeltjes, gedroogde banaan, noten en zo nu en dan een grote reep. Zij blij, wij blij!

Op en neer

Na een paar uur stoppen we voor lunch. Een beetje vroeg, maar dit komt goed uit. Daarna lopen we nog een klein stukje door en installeren we ons op een mooi beschut plekje tussen de heuvels voor een fijne yoga nidra sessie. Dit plekje is werkelijk een cadeautje! <3 Daarna is het nog maar een klein stukje lopen naar Dingboche. We zijn de boomgrens inmiddels voorbij, dus het landschap kenmerkt zich voornamelijk door stekelachtige bosjes en lage struikjes. Het is fijn om hier te mogen zijn.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trektocht dag 5, Tengboche naar Dingboche, wandelen
Trektocht Nepal jongetje
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 5, Tengboche naar Dingboche, Dingboche

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.