In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 14: Namche Bazaar naar Lukla

Dag 14: Namche Bazaar naar Lukla

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Van: Namche Bazaar (3.440m) naar Lukla (2.860m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 07:45 tot 15:15 uur
  • Netto looptijd: 5:30 uur
  • Afstand: 20 km
  • Stijgen: 730m
  • Dalen: 1.350m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 14, Namche Bazaar naar Lukla, man transport

Reisblog Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 14

Namche Bazaar naar Lukla

Om 07.45 zijn we klaar voor de lange afdaling. Wanneer je bij deze ‘afdaling’ alleen denkt aan afdalen, heb je het mis, want de route is Nepali flat. Dat betekent dat je gaandeweg ook nog zo’n 750m stijgt. Lekker dagje dus! We starten in het dennenbos. Sprintend over rotsblokken en trappen zit het tempo er goed in. Onderweg komen we veel dragers tegen die ongelofelijk veel kilo’s de berg op sjouwen. Respect voor deze mensen.

Delivery day

Wanneer we de dennenbossen achter ons laten, lopen we voornamelijk langs de rivier met hier en daar een dorpje. Het lijkt wel delivery day, want we staan om de haverklap stil voor kuddes bepakte yaks. In Phakdeng, waar we op de heenweg sliepen, stoppen we nu voor lunch. Je kunt zien dat we ons weer in lagergelegen gebied bevinden, want er ligt zelfs een decoratief slablaadje op het bord (daar doen ze hoog in de bergen niet aan ;)). Heerlijk! Groente is altijd welkom.

Latté in Lukla

Hoewel we in Namche ook al konden genieten van een cappuccino, lijkt de keuze in Lukla nog groter. Ik bestel een double latté en je raadt het al… hij smaakt naar meer. Dus we doen er ook nog een lekkere chocolademelk achteraan. Omdat het kan! 😉 Daarna lekker douchen, een drankje, lekker kletsen en samen eten in het tea house. Wat hebben we genoten van dit fantastische avontuur!

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trektocht, Dudh Koshi rivier Nepal

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.