In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 6: Acclimatisatiedag Dingboche

Dag 6: Acclimatisatiedag Dingboche

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Acclimatisatiedag Dingboche (4.410m), hike naar Nangkartshang (5.050m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:30 tot 13:30 uur
  • Netto looptijd: 1:45 uur
  • Afstand: 4,5 km
  • Stijgen: 720m
  • Dalen: 720m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes, hike naar Nangkartshang
Quality time bergtrekking Nepal
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 6, acclimatiesatiedag Dingboche, view Nangkartshang

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 6 

Acclimatisatiedag Dingboche: hike Nangkartshang

Het tocht langs het raam naar binnen. Terwijl ik in bed lig, voel ik de wind langs mijn gezicht waaien. Gelukkig heb ik een slaapzak mee en kan ik mijn hoofd helemaal wegstoppen in de cappuchon. Wat dat betreft kan je soms nog beter in een tent slapen dan in een tea house, want daar is het soms nog kouder. Even de kleren opwarmen in de slaapzak voordat ik ze aantrek en dan ontbijten. Het is 08.00 uur en we gaan ze naar een prachtig uitzichtpunt net naast Dingboche: Nangkartshang (5.050m). Een mooie acclimatisatietripje.

Lekker klimmetje

We klimmen vandaag ruim 700m omhoog. Eerst over een stoffig zandpad, later over een iets meer gehard zandpad. Wanneer je de ‘heuvel’ van een afstandje ziet, lijkt het niet zo bijzonder. Totdag je hem mag beklimmen. Gelukkig biedt dit ook een mogelijkheid om geregeld even stil te staan en om je heen te kijken. Want ‘wow’ we zijn nog maar net onderweg en het is nu al letterlijk en figuurlijk adembenemend mooi. Stuk voor stuk druppelt iedereen binnen en on top kan een fotosessie natuurlijk niet ontbreken. Deze kleine beklimming bereid ons alvast een beetje voor op wat de komende dagen gaat komen.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes dag 6, acclimatiesatiedag Dingboche, Paula Nangkartshang
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking Nepal, yak in de bergen
Everest Base Camp via Gokyo Lakes dag 6, acclimatiesatiedag Dingboche, terug van Nangkartshangnaar Dingboche

Afdalen, leuke gesprekken en haar wassen

Tijdens de afdaling raak ik in gesprek met een Spanjaard. Hij is fysiotherapeut en doet deze hike ter acclimatisatie omdat hij straks een piekbeklimming gaat doen. Leuk om even te kletsen over zijn plannen. Ons clubje loopt allemaal rustig op eigen tempo naar beneden. Bij een grote steen onderaan de berg wachten we op elkaar om gezamenlijk terug te lopen. Ondertussen laat d emaan zich al zien tussen de bergen. Prachtig! Terug bij het tea house, was ik snel even mijn haar bij een waterleiding die ergens op de grond ligt. Het is nu nog warm buiten, dus dat mag (anders word Ganesh boos, want hij wil niet dat we ziek worden ;)).

Koffie leuten en relaxen

Omdat we bijtijds terugzijn in Dingboche hebben we een vrije middag. We gaan lekker koffie drinken in het stadje. Een superleuk tentje waar we heerlijk warm kunnen zitten. We schrijven in ons boekje, doen kaartspelletjes, eten een lekker taartje en drinken een overheerlijke cappuchino die we de rest van de tijd niet meer tegen zullen komen. Genieten! Eenmaal thuis is het eten en vroeg naar bed. Morgen staat er weer een flinke dag op het programma.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes dag 6, acclimatiesatiedag Dingboche, Nangkartshang
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 6, acclimatisatiedag Dingboche

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.