In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7: Dingboche naar Lobuche

Dag 7: Dingboche naar Lobuche

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Van: Dingboche (4.410m) naar Lobuche (4.940m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 13:30 uur
  • Netto looptijd: 3:00 uur
  • Afstand: 9,5 km
  • Stijgen: 700m
  • Dalen: 100m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, hike Dingboche naar Lobuche
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking, gids Ganesh
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking, bergmeisjes
Bewustwordingsreis en yogatrekking Nepal, stiltemoment

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7 

Dingboche naar Lobuche

Om 07.30 rollen we de slaapzak uit voor een nieuwe wandeldag. De hoogte is inmiddels goed voelbaar rond de 4.000m. We doen in de morgen weleens een Wim Hof ademhaling maar het is al uitdagend om zo’n 20 seconden je adem in te houden. Ook wanneer je een trap oploopt, ben je vrijwel direct buiten adem. Het motto voor de komende dagen is dan ook: slow down. Bij vertrek is het ijzig koud. Muts, buff en handschoenen zijn essentieel tijdens deze ochtenden die we starten in de schaduw. Evenals een blikje Purol voor lippen en wangen.

Uitgestrekte weides

We volgen een mooi pad over uitgestrekte weides. Het eerste deel is hetzelfde als dat we gister liepen toen we Nangkartshang beklommen. Nu gaan we alleen niet omhoog, maar Nepali flat rechtdoor. Links van ons zien we mooie grote besneeuwde pieken, hier en daar een hutje, maar voornamelijk graslandshap. Weer totaal anders dan alle dagen hiervoor. Een relaxte morgen na de klim van gister.

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, onderweg naar Thukla
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, zonneenergie
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, lunch Thukla
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, richting Thuk La Pass

Drukte in Thukla

Vlak voor Thukla nemen we nog even de tijd voor een fijne meditatie. Daarna is het een kwestie van de rivier oversteken en aanschuiven voor een fijne maaltijd in de zon. Omdat Thukla (4.620m) de enige plek is waar je kan eten in dit gebied, is het er behoorlijk druk. Het lijkt wel een skioord! Wanneer je wandelt heb je totaal niet door dat er zoveel mensen rondlopen. Na de lunch slenteren we richting de Thuk La Pass (4.800m). Met een gevuld buikje en een zonnetje aan de horizon is dat geen straf. Eenmaal boven staan we stil bij de memorials voor alpinisten en bergbeklimmers.

Nestelen in Lobuche

Na de Thuk La Pass wandelen we op ons dooie akkertje Nepai flat naar Lobuche. De route gaat over een fijn verhard zandpad dat heerlijk wandelt. Zo nu en dan komt een ruiter ons tegemoet, op rechts is een mooi stroompje zichtbaar en grazen de yaks er lekker op los, maar verder is het rustig. Het echte himalayagevoel. In Lobuche, waar we op tijd aankomen, bestel ik een lekkere thermoskan thee en nestel mezelf in een fijn hoekje op de bank. Om 17.00 uur gaat de haard aan en kan mijn avond niet meer stuk. <3

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, Thok La Pass (4.830m)
Memorial Gedenkteken voor bergbeklimmers en alpinisten Everest
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 7, Dingboche naar Lobuche, paardrijden bergen
Everest Base Camp trekking paardrijden

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.