In november liepen we de Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking in Nepal. Een waanzinnige tocht met ontelbaar veel hoogtepunten, waaronder Nangkartshang (5.120m), Everest Base Camp (5.364m), Kale Pathar (5.600m), Cho La Pass (5.420m) en Gokyo Ri (5.350m). Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En hoe ging het? In dit blog: Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 3: Acclimatisatiedag Namche Bazaar.

Dag 3: Acclimatisatiedag Namche Bazaar

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking

  • Acclimatisatiedag Namche Bazaar (3.440m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:30 tot 13:30 uur
  • Netto looptijd: 1.50 uur
  • Afstand: 6 km
  • Stijgen: 534m
  • Dalen: 492m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 3, acclimatisatiedag Namche Bazaar
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking, stupa Nepal
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 3, acclimatisatiedag Namche Bazaar, Everest view point

Reisverslag Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 3

Acclimatisatiedag Namche Bazaar

Vandaag blijven we een extra dag in Namche Bazaar om ons lichaam te laten wennen aan de hoogte. Omdat we verder geen haast hebben, slapen we een beetje uit. Rond 08.30 uur wandelen we op ons dooie akkertje naar het Everest view point. ‘Op ons dooie akkertje’ niet perse omdat we rustig aan willen doen, maar vooral ook omdat het niet sneller gaat. De hoogte is goed voelbaar voor de meesten. Omdat ik hiervoor Dhaulagiri Circuit en Nar Phu Valley heb gelopen, ga ik behoorlijk lekker. Goed geacclimatiseerd zijn, scheelt echt de helft.

Drankje bij Everest View Hotel

Na een klim van zo’n 500m komen we aan bij Everest View Hotel. Op deze plek heb je een prachtig uitzicht op onder andere Mount Everest, maar ook Ama Dablam. Wat volgt is dan ook een uitgebreide fotoshoot. Gids Ganesh blijkt naast gids en zanger ook nog eens een geweldige fotograaf te zijn. Die man is van alle markten thuis. Na een gezellig bakkie en een telefoon vol fantastische foto’s dalen we weer af naar Namche. Onderweg nemen rollen we ons yogamatje nog even uit voor een fijne yoga nidra sessie. Daarna dalen we verder af. Altijd weer bijzonder hoe snel je weer beneden bent haha.

Relaxen in Namche Bazaar

In Namche is het enige wat ons rest een relaxte vrije middag. We eten een lekker broodje bij de bakker, genieten van de warme zonnestralen en wandelen lekker rond in het stadje. Het leven is goed in Namche. De laatste plek waar we toch echt nog wel wat comfort hebben. Na een rustig avondje kruipen we op tijd onder de wol. Ondanks dat we al een aantal dagen achter de rug hebben, start morgen het avontuur eigenlijk écht.

Yoga en bewustwordingsreis Nepal
Everest view point Nepal
Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking dag 3, zicht op Namche Bazaar

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.