In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La, Cho La en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 11: Gokyo met een uitstapje naar Gokyo Ri.

Everest Base Camp trekking dag 11

Gokyo naar Gokyo Ri (en terug)

  • Van: Gokyo (4.750m) naar Gokyo Ri (5.357m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start-/stoptijd: 10:45 tot 17:00 uur
  • Netto loopuren: 4
  • Afstand: 4,11km
  • Stijgen: 637m
  • Dalen: 627m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp trekking dag 11 Gokyo, wandeling naar Gokyo Ri, uitzicht turquoise meer
Everest Base Camp trekking dag 11 Gokyo, wandeling naar Gokyo Ri, uitzicht vanaf Gokyo Ri

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 11

Gokyo Ri, wat een plaatje

Vandaag beklimmen we Gokyo Ri (5357m), een steile klim omhoog en omlaag. Doordat dit de enige dagactiviteit is, doe ik dit op mijn dooie akkertje. Zonder tijdsdruk is alles leuk! Van deur tot deur doe ik er vijf uur over (en dat is lang!), maar ik geniet van iedere stap. Het is een relaxte dag: uitslapen, rustig ontbijten en rond 11.00 uur pas beginnen met lopen.

Snickers-momentje

Op de top heb ik veel tijd doorgebracht. Zeker een uur! Ik heb daar genoten van mijn persoonlijke Snickers-momentje (lees: een momentje waarvan je buitengewoon geniet). 👌 In de zon met een waanzinnig uitzicht op Mount Everest. Een van mijn letterlijke hoogtepunten van de Everest Base Camp trekking. Een overweldigend gevoel van voldoening. Er kwam zelfs een vogeltje aanvliegen die op mij ging zitten. Hij at de kleine stukjes chocola op die van de Snickers afvielen. Geluksmomentje. 🙂

Everest Base Camp trekking dag 11 Gokyo, wandeling naar Gokyo Ri, lachen met Everest op de achtergrond
Everest Base Camp trekking dag 11 Gokyo, wandeling naar Gokyo Ri, vogeltje en gebedsvlaggen

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.