In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La, Cho La en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 6: Dingboche tot Chukhung.

Everest Base Camp trekking dag 6

Dingboche naar Chukhung

  • Van: Dingboche (4.410m) tot Chukhung (4.730m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start-/stoptijd: 08:15 tot 12:00 uur
  • Netto loopuren: 3 
  • Afstand: 5 km
  • Stijgen: 493m
  • Dalen: 88m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, fantastische uitzichten
Everest Base Camp trekking dag 6 Dingboche tot Chukhung, ruig landschap

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 6

Pap, pannenkoek en masala thee

Zoals gewoonlijk starten we de dag met pap, pannenkoek en masala thee, welke we allemaal netjes delen. Alhoewel, Raman lijkt soms wat moeite te hebben om de pannenkoek in twee gelijke stukken te verdelen.😜 Het valt me op dat zijn stuk vaak net iets groter is. Iedere dag weer moet ik hem opnieuw vertellen dat ie gezakt is voor zijn breuken.

Ook vandaag duurt het weer erg lang voordat we ons ontbijt krijgen. Geen probleem overigens, want er staat een kort dagje op het menu. In eerste instantie zou het een acclimatisatiedag zijn, en zouden we in hetzelfde tea house blijven. Maar we hebben spontaan besloten om de drie passen (Kongma La pass, Cho La pass en Renjo La pass) te lopen. Even een extra dimensie geven aan onze Everest Base Camp trekking.

Kongma La, Cho La en Renjo La pass

Binnen 16 dagen moeten we weer in het vliegtuig zitten. Dat betekent een strakke planning. De acclimatisatiedag in Dingboche  ruilen we in voor een omleiding via Chukhung (4730m). Vanuit daar hiken we via de Kongma La pass (5535m) naar Lobuche (4940m). De klassieke EBC-route gaat van Tengboche en Pangboche via Periche naar Lobuche. De route naar Chukhung is verlaten en eenzijdig maar het verveelt geen moment. De trail is licht stijgend en rotsachtig. Af en toe lopen we over een bevroren waterstroompje maar moeilijk is het niet. Ondanks dat de tocht maar drie uur duurt, vind ik het veel langer lijken. Waarschijnlijk is het de hoogte die me parten speelt.

Everest Base Camp trekking dag 6: wat een uitzicht!

Rond het middaguur komen we aan in Chukhung. We vinden een geweldige slaapplek met een fantastisch uitzicht op Ama Dablam. Omdat we vroeg zijn, en de zon nog schijnt, is het mogelijk om weer een wasje te doen. Sokken en wollen onderlaagjes worden netjes uitgewassen en zijn droog voordat we het weten. De rest van de middag zitten we in de zon te relaxen. Ik heb dus ruim de tijd om mijn dagboek bij te werken. Daarna vroeg eten en vroeg slapen. Het vaste recept voor de avonden. Voor 19.00 uur liggen we zeker in ons bedje.

Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, ezels
Everest Base Camp trekking dag 6 Dingboche tot Chukhung, uitzicht op stadje
Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, Paula hart

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.