In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La pass, Cho La pass en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 3: acclimatiesatiedag Namche Bazar.

Everest Base Camp trekking dag 3

  • Van: acclimatisatiedag Namche Bazar
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start-/stoptijd: 10.45 tot 13.00 uur
  • Netto loopuren: 2
  • Minimale/maximale hoogte: 3.422m/3.550m
  • Afstand: n.v.t.
  • Ascent: 211m
  • Descent: 226m
  • Overnachten: Kongde Lodge (gratis, prima: kamers iets minder, familie erg vriendelijk)
Everest Base Camp trekking dag 3 acclimatisatiedag Namche Bazar centrum
Everest Base Camp trekking dag 3 acclimatisatiedag Namche Bazar, Sagarmatha National Park

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 3

Everest Base Camp trekking dag 3: uitslapen

Aan het einde van de morgen rollen we ons bed uit. Het water in de kraan is bevroren. Wassen en tanden poetsen gaat dus lastig. Gelukkig hebben we nog water in onze drinkbekers. Tegen 12.00 uur ’s middags zijn de kranen weer ontdooit en is er water. We doen onze eerste handwasjes (omdat het hier nog kan) en drogen deze aan de waslijn op de zonovergoten en windstille binnenplaats van het tea house.

Niks doen

We willen niet teveel doen vandaag dus besluiten het Sagarmatha National Park museum te bezoeken, welke op 20 minuten loopafstand van het tea house ligt. Deze plek geeft een prachtig uitzicht over het Himalayagebergte waar we straks doorheen wandelen. We voelen de hoogte al goed: snel buiten adem en moeite met opstarten. Als we eenmaal bezig zijn, is het wel te doen. s’ Middags lopen we een rondje om Namche om vervolgens weer te eindigen bij Everest Bakery voor de overheerlijke vegetable momo’s. s’ Avonds kruipen we op tijd ons nest in. Vanaf morgen begint het echte werk.

Everest Base Camp trekking dag 3 acclimatisatiedagNamche Bazar, uitzicht Namche Bazar
Everest Base Camp trekking dag 3 acclimatisatiedag Namche Bazar, manimuren

Wil je meer weten over de Everest Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Everest Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.