In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La pass, Cho La pass en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 2: Monjo tot Namche Bazar.

Everest Base Camp trekking dag 2

  • Van: Monjo tot Namche Bazar
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start-/stoptijd: 08.15 tot 12.40 uur
  • Minimale/maximale hoogte: 2.777m/3.432m
  • Afstand: 8,8 km
  • Ascent: 1.867m
  • Descent: 1.258m
  • Overnachten: Kongde Lodge (gratis, prima: kamers iets minder, familie erg vriendelijk)
Everest Base Camp trekking dag 2 Monjo tot Namche Bazar Sagarmatha NP
Sagarmatha National Park entree

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 2

Everest Base Camp trekking dag 2: Sagarmatha National Park

Rond 08.15 uur verlaten we het tea house en om 08.30 gaan we Sagarmatha National Park binnen. Vanaf hier begint de trekking voor ons gevoel écht. Monjo bevindt zich op 2835m en we gaan vandaag naar Namche Bazar op 3440m. Dit betekent een aantal trapjes. We hadden gelezen dat de klim pittig was, maar het valt mee. Misschien is het omdat we het zo rustig aan doen maar het was zeker geen moeilijke dag. Eerst lopen we langs een rivier en later beginnen de trappen. Stapje voor stapje komen we een heel eind.

Pauzeperikelen

Onderweg houden we regelmatig theepauze met de thee die we zelf meebrengen. Dat vergt nog weleens wat planning want Raman mag niet eten of drinken van een bord of beker wanneer ik er al van gegeten of gedronken heb (Sikhisme). Van tevoren moeten we dus alles netjes scheiden en/of alert zijn dat hij als eerste eet of drinkt. Ach, als dat alles is. 😉 Soms vergeet ik het weleens… en dan kan hij het niet meer eten of drinken. Handig trucje als ik iets heel erg lekker vind haha. 😜

Lekker eten bij Everest Bakery

Na 4.5 uur komen we in Namche aan. Een heerlijk stadje. We slapen gratis bij Kongde Lodge, recht tegenover Everest Bakery. Een uitstekende locatie want bij deze bakkerij kan je superlekker eten, gratis je apparatuur opladen én gebruik maken van Wi-Fi. Vrij uniek tijdens de Everest Base Camp trekking want normaal gesproken betaal je hiervoor. De rest van de middag brengen we dan ook in de bakkerij door.

Ga in Namche Bazar langs Everest Bakery. Hier kan je optimaal genieten van een laatste beetje comfort: koffie, cakejes en vegetable momo’s (aanrader!). Ook kan je er gratis je apparatuur opladen én gebruik maken van Wi-Fi.

Everest Base Camp trekking dag 2 Monjo tot Namche Bazar, Nepalese hangbrug
Everest Base Camp trekking dag 2 Monjo tot Namche Bazar, theetijd
Everest Base Camp trekking dag 2 Monjo tot Namche Bazar, witte bergtoppen

Wil je meer weten over de Everest Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Everest Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik bergtrekkingen in Nepal (Beginner en Advanced) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.