In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La pass, Cho La pass en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 14: rustdag in Namche Bazar.

Everest Base Camp trekking dag 14: rustdag Namche Bazaar

  • Rustdag Namche Bazaar (3.440m)
  • Moeilijkheidsgraad: n.v.t.
  • Start-/stoptijd: n.v.t.
  • Afstand: n.v.t
Everest Base Camp trekking dag 12 Gokyo tot Dole, Gokyo lake

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 14

Joepie, een douche!

Voor het eerst sinds twee weken douchen. Fantastisch. Ik denk dat we er beide zeker 30 minuten onder hebben gestaan. Daarna onze sokken wassen en drogen op de ommuurde, zonovergoten en windstille binnenplaats. Fijn, want hier kunnen we ook onszelf opwarmen en onze natte haren drogen. Raman heeft een dikke bos zwart krullend haar tot aan zijn kont, die is niet zomaar droog… en nat haar onder een tulband, dat werkt natuurlijk niet.

Chill to the max

Voor de rest weinig gedaan. Even op slippers (met sokken!) in Namche (3.440m) rondgewandeld, op het bankje gezeten voor de Boeddhistische stupa in het centrum en daar genoten van de fijne zonnestraaltjes op ons gezicht en gegeten bij Everest Bakery (uiteraard!)  Heerlijk zo’n rustdag. We zijn weer opgeladen. Ook was er vandaag weer internet (sinds ons laatste bezoek aan de bakkerij). Bijzonder hoe snel je daar weer aan gewend bent (lees: niet van je beeldscherm bent af te slaan). 😉

Everest Base Camp trekking dag 14 Rustdag in Namche Bazar, uitzicht op stad

Wil je meer weten over de Everest Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Everest Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.